Zoeken
Nieuws
De Boekenweek van Jongeren is begonnen!

De Boekenweek van Jongeren is begonnen!

Eindelijk is het weer zover: de Boekenweek van Jongeren is weer aangebroken! Van 17 t/m 26 september worden de beste boeken voor jongeren weer in het zonnetje gezet. En een aantal van onze auteurs is daar dit keer onderdeel van! Lees meer »

In memoriam: Willem Jansen 1955 - 2021

In memoriam: Willem Jansen 1955 - 2021

Na meer dan 40 jaar actief te zijn geweest in het boekenvak is het moeilijk te bevatten dat Willem niet meer op pad zal gaan langs de boekhandels met auteurs, nieuwe boeken en mooie verhalen. Lees meer »

Een online boekenclub met de enige echte Jennifer Niven!

Een online boekenclub met de enige echte Jennifer Niven!

Wij hebben een ontzettend leuk nieuwtje: op 17 juni om 20:30 uur organiseren wij namelijk een online boekenclub met de enige echte Jennifer Niven, en jij kunt daarbij zijn! Lees meer »

Khalid Boudou is een van de schrijvers van 3PAK!

Khalid Boudou is een van de schrijvers van 3PAK!

Misschien had je het al gehoord, misschien nog niet, maar wij voorzien jou met alle plezier (nogmaals) van het laatste nieuws. Een van onze auteurs, Khalid Boudou, is namelijk gevraagd om een van de korte verhalen te schrijven voor 3PAK dit jaar! Lees meer »

Leesfragment 'Ademloos'

Leesfragment 'Ademloos'

Afgezien van het feit dat het omslag van 'Ademloos' van Jennifer Niven (vertaald door Elise Kuip) echt prachtig is, is de inhoud zo mogelijk nóg mooier. Ja, echt! Lees meer »

Leesfragment De held van Fabel

Leesfragment De held van Fabel

In maart verschijnt De held van Fabel van Scott Reintgen, een magisch verhaal over een meisje dat naar de Praktijkschool voor Protagonisten gaat en daar opgeleid wordt tot held. Alleen gaat haar auditie vreselijk mis en wordt ze als bijfiguur weggezet. Kan ze haar lot nog veranderen? Lees meer »

Nieuwe lesbrief 'Haas redt het bos'!

Nieuwe lesbrief 'Haas redt het bos'!

Voor het basisonderwijs hebben wij samen met Annemarie Bon en Gertie Jaquet een nieuwe lesbrief ontwikkeld rondom de avonturen van Haas uit 'Haas redt het bos'!  In deze lesbrief, die bestaat uit lessuggesties en werkbladen, staat het verhaal van Haas centraal, evenals alles wat hij in het bos beleeft.  Lees meer »

Leesfragment Hoe dan ook

Leesfragment Hoe dan ook

In november verschijnt Hoe dan ook van Kara McDowell: hét perfecte boek voor de feestdagen. Toen wij het verhaal van Paige voor de eerste keer lazen, werden wij op slag verliefd. Paige is bang om de verkeerde beslissingen te nemen, omdat ze denkt dat deze desastreuze gevolgen kunnen hebben. En dan moet ze plots beslissen wat ze in haar kerstvakantie gaat doen en raakt ze verlamd van angst. Arme Paige! Gelukkig beslist het lot voor haar en leidt ze ineens twee parallelle levens! Wij willen natuurlijk dat jullie ons enthousiasme kunnen delen, dus hebben we een verrassing. Lees meer »

« 1 ... 3 4 5 ... 19 »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws