Zoeken
Nieuws
Internationale Vrouwendag: boeken met supervrouwen!

Internationale Vrouwendag: boeken met supervrouwen!

Het is vandaag 8 maart, en dat betekent dat het Internationale Vrouwendag is! Nog steeds zijn er over de hele wereld veel verschillen tussen mannen en vrouwen, wat natuurlijk hartstikke onnodig is. Juist daarom staan op deze dag vrouwen en emancipatie in de samenleving centraal. In boeken is het ook lange tijd zo geweest dat meestal een man het hoofdpersonage was, maar dat is inmiddels aan het veranderen. Gelukkig maar! Bij de redactie van Moon zijn we met een team van drie vrouwen, dus we vinden dit natuurlijk hartstikke belangrijk. ;) Wij hebben daarom ook superveel leuke boeken met mooie, slimme, sterke, gevoelige en grappige vrouwen in de hoofdrol! Vandaag introduceren we een aantal van hen. Hou je van boeken met supervrouwen erin? Lees dan zeker verder! Lees meer »

10 gouden tips voor het schrijven en insturen van een manuscript

10 gouden tips voor het schrijven en insturen van een manuscript

Een van de grootste (en leukste!) taken hier op kantoor is het lezen van alle manuscripten die jullie naar ons opsturen. We zijn namelijk altijd op zoek naar nieuwe mooie boeken en nieuw Nederlands of Vlaams talent. Prentenboeken, jeugdboeken, YA-boeken, illustraties… Alles komt terecht op een stapel die wij de ‘slush pile’ noemen. Aan de grootte ervan is al goed te zien hoeveel ambitieuze schrijvers er in ons kleine landje zijn. Dus hoe valt jóúw verhaal nou op in deze grote slush pile? Lees snel verder voor een paar handige tips! Lees meer »

Fijne boekentips voor tijdens het stormachtige weer

Fijne boekentips voor tijdens het stormachtige weer

Ciara, Dennis… en nu Ellen! Om je voor te bereiden op de derde februaristorm op rij hebben we een paar leuke boekentips voor je. Want wat is er nou fijner met dit weer dan onder een dekentje op de bank kruipen met een dampende kop thee of warme chocolademelk én een goed boek? Lees snel verder als je het daarmee eens bent! Lees meer »

New Year New Books

New Year New Books

Wat is er nu beter dan een nieuw jaar aftrappen met nieuwe boeken? 2020 wordt een jaar vol toffe nieuwe boeken! We hebben er zin in!   Lees meer »

Vijf leestips voor de kerstdagen

Vijf leestips voor de kerstdagen

Kerst maakt zijn langverwachte opwachting! Dat betekent gourmetten, kerstdiners, op bezoek bij de (schoon)ouders en de gezellige sfeer van de feestdagen. Hoe kun je tijdens al deze verplichtingen toch even lekker tot rust komen? Met een boek natuurlijk! Hieronder een paar tips om de feestdagen lekker lezend door te komen en je even af te sluiten van de kerstgekte. Lees meer »

Verfilming van Dumplin’ eindelijk te zien op Netflix!

Verfilming van Dumplin’ eindelijk te zien op Netflix!

Het is zover: vanaf vandaag is de verfilming van Dumplin’  eindelijk te zien op Netflix! Lees meer »

'The Hate U Give' nu in de bioscoop!

'The Hate U Give' nu in de bioscoop!

De verfilming van de besteller The Hate U Give van Angie Thomas is vanaf nu te zien in Nederland en België. Op woensdag 16 januari vond de voorvertoning plaats in de FilmHallen in Amsterdam. Dit evenement werd georganiseerd door 20th Century Fox, in samenwerking met Da Bounce Urban Film Festival en Uitgeverij Moon. Lees meer »

'The Hate U Give' wint Beste Boek voor Jongeren 2018!

'The Hate U Give' wint Beste Boek voor Jongeren 2018!

The Hate U Give van Angie Thomas werd verkozen tot het Beste Boek voor Jongeren 2018 binnen de categorie vertaald. Het boek werd naar het Nederlands vertaald door Jasper Mutsaers. De prijs werd op vrijdag 21 september uitgereikt, tijdens de opening van de Boekenweek voor Jongeren, bij het International Literature Festival in Utrecht. Lees meer »

« 1 ... 5 6 7 ... 19 »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws