Zoeken
Rima Orie - De Zwendelprins

De Zwendelprins

Rima Orie

Kies je voor avontuur of blijf je trouw aan alles wat je kent?
Omschrijving

Als nieuwsgierige keukenhulp is de zeventienjarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis van de maharadja de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Suryan in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins.

Twintig jaar na de verdwijning van de Suryaanse kroonprins, verschijnt er een prins uit het koude en verre Fengart bij het paleis die beweert dat hij de kroonprins terug kan vinden. Simrans verbazing is groot wanneer hij haar om een gunst vraagt die haar hele leven kan veranderen. Ze snakt er al haar hele leven naar om de wereld buiten het paleis te ontdekken, maar kan ze deze prins wel vertrouwen? Of zijn zijn plannen helemaal niet zo nobel als ze lijken?

Fragment

Auteur: Rima Orie
Auteur

Haar vrienden beschrijven haar als 'mom friend', 'pure chaos' en 'wéér-een-nacht-doorgehaald-om-haar-deadlines-te-halen-Riem', maar eigenlijk is Rima Orie (1994) gewoon een auteur die ervan houdt om haar lezers mee te nemen op fantastische avonturen naar magische werelden. Maar vergis je niet: Rima vermengt fantasie altijd met de realiteit. Onderwerpen als racisme, klassenverschillen, onderdrukking en kolonialisme hebben altijd een plek in haar verhalen.
Overdag werkt Rima als jurist bij de gemeente, want, hé: alle superhelden hebben een normale baan om te verhullen waar ze echt mee bezig zijn, toch?
Rima's debuut, De Zwendelprins, werd o.a. genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en De Kleine Cervantes. In het vervloekte hart is haar tweede boek.

Edities & Details
Audio download: De Zwendelprins - Rima Orie
ISBN: 9789048866045
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 11-03-2022
Prijs: € 12,99
Speelduur: 705 minuten

Bestel

Paperback: De Zwendelprins - Rima Orie
ISBN: 9789048860333
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 27-10-2020
Prijs: € 29,99
Omvang: 400 pagina's

Bestel

Gebonden: De Zwendelprins - Rima Orie
ISBN: 9789048846931
Uitgave: Gebonden
Status: Niet op voorraad
Datum: 18-04-2019
Prijs: € 21,99
Omvang: 400 pagina's

Bestel

Digitale download: De Zwendelprins - Rima Orie
ISBN: 9789048846948
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 18-04-2019
Prijs: € 9,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Hebban Debuutprijs: Longlist (2020) Beste Boek voor Jongeren: Shortlist (2020) Illustrator: Rima Orie Voorlezer: Nzinga Sordam NUR: 285 - Fictie 15+ THEMA: Kinderen / tieners: fictie en waargebeurde verhalen THEMA: Kinderen / tieners: fictie: fantasy THEMA: Leeftijdscategorie: vanaf 15 jaar THEMA: Kinderen / tieners: persoonlijke en sociale onderwerpen: diversiteit / inclusiviteit THEMA: Kinderen / tieners: fictie: actie- en avonturenverhalen THEMA: Kinderen / tieners: fictie: romantiek, liefde en relaties BISAC: YOUNG ADULT FICTION / Comics & Graphic Novels / Fantasy
Nieuws
OPGELET: Uitgeverij Moon organiseert de YA fantasy schrijfwedstrijd!

OPGELET: Uitgeverij Moon organiseert de YA fantasy schrijfwedstrijd!

Oproep: ben jij het nieuwe YA-fantasy-talent dat wij zoeken? Dan hebben we leuk nieuws voor je! Lees meer »

15 fun facts die je nog niet wist over Rima Orie…

15 fun facts die je nog niet wist over Rima Orie…

Deze hele maand is het Rima Orie maand, waarin je je samen met ons kunt voorbereiden op het tweede boek van Rima Orie: In het vervloekte hart. Lees meer »

Onze YA cadeautips

Onze YA cadeautips

Heb je nog cadeautips voor een vriend(in) nodig of wil je je eigen verlanglijstje aanvullen? Volg dan het schema hieronder om bij het perfecte cadeau uit te komen! Lees meer »

Flowchart: Welk Moon-boek moet jij écht lezen?

Flowchart: Welk Moon-boek moet jij écht lezen?

Begint jouw to be read-lijst al aardig te slinken vanwege al dat thuiszitten en weet je niet goed meer wat jouw volgende boek moet worden? Of zie je juist door de bomen het bos niet meer en heb je een tip nodig waarvan je zéker weet dat je er gelukkig van zult worden? Volg dan deze superhandige flowchart met Moon YA-boeken en vind binnen een mum van tijd jouw volgende favoriet! Lees meer »

Boeken
Jess Rothenberg - Het Koninkrijk
Jess Rothenberg
Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows - Lang leve Jane
Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows
Maya Motayne - Nocturna
Maya Motayne

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws