Zoeken
Back to School ready met de gaafste boeken van Moon!
Telefoon opgeborgen in het telefoonhotel, etui volgeladen met nieuwe pennen en potloden en alle boeken weer netjes gekaft? Check! Het nieuwe schooljaar is nu toch echt weer begonnen, maar gelukkig zijn daar de allerleukste boeken van Moon! Met dit mooie lijstje kun je lekker ontspannen na al die rekensommen, spellingtoetsen en natuurkundepractica.

Back to School ready met de gaafste boeken van Moon!

Gepubliceerd op 8 september, 2023 om 16:00, aangepast op 13 september, 2023 om 09:29

Te beginnen met een superleuk boek van Carry Slee! 

 

Cover van Fake!

Fake! Van Carry Slee

Technologie ontwikkelt zich razendsnel, en daardoor is het tegenwoordig best moeilijk om te zien of iets echt of nep is op social media. In Fake!, van de bekende schrijfster Carry Slee, wordt dit nog maar eens goed duidelijk.

Levi wordt jaloers als hij Emiel, de nieuwe jongen op school, een intiem gesprek ziet voeren met zijn vriendin Mila. Hij pikt dit niet en gaat op Emiel af. Hij schopt hem en jaagt hem op. Later die dag hoort Levi dat Emiel in het ziekenhuis is beland: hij ligt in coma. Meteen daarna verschijnt er een filmpje op YouTube waarin het eruitziet alsof Levi Emiel van de vesting bij het park trapt.

Levi beweert dat hij onschuldig is en dat het filmpje fake is, maar niemand gelooft hem, ook Mila niet, en ze maakt het uit. Op school wordt hij geschorst. Het filmpje gaat viral en de woedende reacties op internet brengen Levi in groot gevaar…

Zal Levi zijn onschuld kunnen bewijzen?

 

Cover van Supernerd of topmodel

Supernerd of topmodel? van Tessa Schram

Denk jij ook weleens na over hoe het zou zijn om mee te doen aan een modellenwedstrijd en superberoemd te worden? Dan is dit debuut van Tessa Schram echt iets voor jou! In Supernerd of topmodel? staat Vita Vlek op school bekend als een #supernerd. En dat is niet altijd even leuk…

De populaire meisjes uit haar klas zijn vervelende pesters en proberen haar het leven zuur te maken. Gelukkig heeft Vita een manier gevonden om ermee om te gaan!

Survivalregels:

1. de pesters ontlopen

2. niet reageren

3. blijven lachen (lastig!)

4. leugens niet geloven

5. onthouden dat pesters zelf ook onzeker zijn (merk je dus echt niks van…??)

Maar als Vita's beste vriendin Emma haar stiekem opgeeft voor het televisieprogramma Top Model, staat haar leven plotseling op zijn kop. Tot Vita's grote verbazing wordt ze geselecteerd voor de bekende tv-show. Vita krijgt opdrachten die ze nooit voor mogelijk had gehouden. Ze hangt plotseling aan gebouwen tijdens fotoshoots, krijgt een spetterende make-over en krijgt volop aandacht van knappe jongens. Daarnaast moet ze strijden tegen haar aartsvijand Barbara, die óók meedoet aan het programma, terwijl haar vader denkt dat ze bij Emma huiswerk zit te maken.

Plotseling moet Vita besluiten wat écht belangrijk voor haar is: haar oude vertrouwde leven zonder glitter en glamour of een leven in de spotlights? En ze staat voor nog een dilemma… Kiest ze voor Julian, de knapste jongen van de school, of doet ze er beter aan de gereserveerde productieleider Owen wat beter te leren kennen?

Een heerlijk verhaal over het maken van moeilijke keuzes. Welke keuze zou jij maken als je Vita was?

 

Cover Woorden van glas

 

Woorden van glas van Pamela Sharon

Oké, voor deze moet je helaas nog eventjes geduld hebben, maar we kunnen alvast verklappen dat dat het zeker waard is! Het nieuwste boek van Pamela Sharon (bekend van De geur van groen en Wie ik gisteren was) speelt zich grotendeels af op school, maar op het Corbeau College wil je liever niet zitten…

Op het Corbeau College gaat namelijk van alles mis. Er wordt gepest, de jongens met de grootste mond worden voorgetrokken en er worden persoonlijke filmpjes gedeeld. De zestienjarige Summer is er helemaal klaar mee. Als ze op een dag tijdens het nablijven naast de populaire Nova komt te zitten, blijken ze het ondanks hun verschillen al snel over een ding eens te zijn: op het Corbeau moet het anders. En dus besluiten Summer en Nova een anonieme website op te richten waar leerlingen filmpjes in kunnen sturen over alles wat er misgaat op school. Maar mag je, ook al doe je het om van je school een betere plek te maken, zomaar alles online zetten?

Oftewel: een onwijs spannend verhaal dat je niet mag missen! Woorden van glas is vanaf 18 oktober verkrijgbaar bij al jouw favoriete (online) boekhandels.

 

 

Cover van Hoe dan ook

 

Hoe dan ook van Kara McDowell

In Hoe dan ook maken we kennis met Paige, een meisje dat altijd besluiteloos is. Heb jij vaak last van keuzestress? Dan kun je je vast herkennen in Paige, de hoofdpersoon van dit boek.

Gemiddeld neemt een mens 35.000 beslissingen per dag. Dat zijn er zo'n 34.999 te veel voor Paige Collins, die voortdurend bang is om de verkeerde keuze te maken en constant getergd wordt door de vraag: ‘Wat als...?’ Neem nou de keuzevakken op school: moet ze kiezen voor beeldhouwen of toneel? Wat als ze voorbestemd was om een beroemde beeldhouwer te worden, maar haar talent verspilt aan een matige uitvoering van een toneelstuk van Shakespeare? En wat als ze in het beeldhouwlokaal zit en daar een koolmonoxidelek is, waardoor iedereen dood neervalt? (Akelig, maar mogelijk!)

Niet zo gek dus dat Paige verlamd raakt door keuzestress als ze moet kiezen tussen twee last minute opties voor haar kerstvakantie. Moet ze met haar beste vriend (en stiekeme crush) Fitz meegaan naar het romantische vakantiehuisje van zijn familie in de bergen? Of moet ze met haar moeder meegaan naar New York, een stad waar Paige haar hele leven al over droomt?

Op het moment dat Paige bijna ontploft van de keuzestress, grijpt het lot in. Paige glijdt uit op een gladde supermarktvloer en vanaf dat moment leidt ze twee parallelle levens. In het ene vertrekt ze naar New York, een stad waar ze verliefd op wordt… en waar ze valt voor de charmes van haar persoonlijke stadsgids. Het andere leidt naar de bergen waar Paige eindelijk een kans lijkt te hebben bij Fitz… tot haar angsten alles dreigen te verpesten.

Voordat Paige haar happy ending kan beleven, moet ze haar angsten zien te accepteren én overwinnen. En ze zal moeten inzien dat je niet perfect hoeft te zijn om liefde te verdienen.

 

Gelukkig hoef jij niet te kiezen tussen al deze fantastische boeken, want waarom zou je ze niet gewoon allemaal lezen? Alleen moet je dan wel nog kiezen met welke je gaat beginnen… Succes!

 

 

Auteurs
Boeken
Carry Slee - Fake!
Carry Slee

Een spannend 12+-boek van Carry Slee over de gevaren van fake news

Tessa Schram - Supernerd of topmodel?
Tessa Schram

Een heerlijk eigentijds meisjesboek over nerds, modellen en goede keuzes maken...

Pamela Sharon - Woorden van glas
Pamela Sharon

Een nieuwe spannende en aangrijpende YA-roman van Pamela Sharon

Kara McDowell - Hoe dan ook
Kara McDowell

Een heerlijke YA-roman voor de feestdagen over liefde en keuzestress

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws