Zoeken
Moon Maandag #21
Terwijl we de allerlaatste maand van het jaar naderen, is het ook weer tijd voor een nieuwe Moon Maandag! Er zijn weer genoeg nieuwtjes die we graag met jullie delen! Niet alleen verschenen er in november drie nieuwe boeken, maar ook is het Moon-team uitgebreid met een nieuwe stagiaire. Verder hadden we de presentatie van onze nieuwe jaarplannen (waar we vast een klein voorproefje van zullen geven), én we vertellen je vast iets over een toffe actie die er in december aan zit te komen. Ben je al benieuwd geworden?

Moon Maandag #21

Gepubliceerd op 28 november, 2022 om 13:00, aangepast op 28 november, 2022 om 13:20

Verschenen boeken in november

Er verschenen deze maand drie mooie nieuwe boeken bij Moon:


Op 1 november trapten we af met Mijn dikke vette zombiegoudvis 3 van Mo O'Hara, geïllustreerd door Marek Jagucki en vertaald door Kristel Bosua. Twee gloednieuwe, knotsgekke verhalen over Frankie de zombiegoudvis.⁠

Er gebeuren vreemde dingen in de bossen waar Tom en zijn beste vriend Pradeep samen met Frankie naartoe gaan om te kamperen. Kan het dat het geheimzinnige beest waarover gesproken wordt, écht bestaat?

Later is er iets geks aan de hand met Toms broer Mark. Hij is opeens... aardig?! Ondertussen verdwijnen er in de stad allemaal paranormale dieren (onder andere een teleporterende schildpad, een bijna onzichtbare poedel en een vampierkitten). Tom en Pradeep moeten uitzoeken wat er aan de hand is, voordat Frankie ook verdwijnt.

 

Een week later, op 8 november, verscheen Uit een potje van Deborah Marcero, vertaald door Edward van de Vendel. Het is net als voorganger In een potje een prachtig prentenboek over Benjamin, een klein konijntje met grote gevoelens!⁠

Benjamin houdt er niet van om bang te zijn. En hij is liever ook niet verdrietig, boos of eenzaam. Maar hij heeft een hele goede oplossing! Hij stopt al deze gevoelens in potjes en verstopt ze, zodat ze hem niet meer lastig kunnen vallen. Als er iets vervelends in de klas gebeurt, besluit Benjamin om zijn enthousiasme ook maar weg te stoppen. En als zijn plezier heel snel wordt opgevolgd door teleurstelling, stopt hij deze twee ook maar meteen in potjes. Maar wat gebeurt er als zijn gevoelens niet langer in hun potjes opgesloten willen blijven?
 

Op 10 november verscheen The Bastard Son & The Devil Himself: het spannende boek van Sally Green dat in 2014 bij ons uitkwam onder de titel Half zwart (vertaald door Lia Belt). Naar aanleiding van de release van de gelijknamige Netflix-serie hebben we het boek in een nieuw jasje gestoken 😊. Niet alleen hebben we het omslag en de titel veranderd, maar ook inhoudelijk hebben we flink wat aanpassingen gedaan zodat het beter in deze tijd past. De Zwarte en Witte heksen heten nu bijvoorbeeld Faiborn- en Bloedheksen.  

Over het boek:
De vijftienjarige Nathan groeit op in het moderne Engeland, waar Fairborn- en Bloedheksen naast gewone mensen leven. De Fairbornheksen zijn goed, de Bloedheksen slecht, zo leert hij van jongs af aan. Zelf stamt hij af van beide: zijn vader is de meest gevreesde Bloedheks en berucht om zijn duistere magie; zijn moeder, een Fairbornheks, is dood.

De Fairbornheksen zijn bang voor Nathan en sluiten hem op tot zijn zestiende verjaardag. Dat is het moment waarop zijn vader hem drie inwijdingsgeschenken moet geven, anders zal Nathan sterven. Maar hoe kan Nathan zijn vader vinden als iedereen hem in de gaten houdt en hij niemand kan vertrouwen - zelfs zijn eigen familie en het meisje op wie hij verliefd is niet?

Nathan heeft weinig keus en zal moeten terugvechten om zijn leven te redden. De jacht is geopend...


Nieuwe stagiaire

Sinds deze maand heeft Team Moon niet één maar twee stagiaires! Eline komt tot en met januari het team versterken. Dit betekent niet alleen veel extra gezelligheid, maar ook heel veel toffe nieuwe ideeën!
Wil je Eline beter leren kennen? In onze Vraag maar raak Vrijdag-rubriek stelt ze zich aan jullie voor.
 

Presentatie jaarplannen

In november vindt op de uitgeverij altijd de presentatie van de jaarplannen voor het nieuwe kalenderjaar plaats. Luna heeft onze nieuwe boekideeën gepitcht aan alle collega’s (met een supermooie powerpointpresentatie 😉) en iedereen van de verkoop- en marketing/PR-afdeling was erg enthousiast. Omdat jullie vast ook heel benieuwd zijn geworden, noemen we vast twee titels die je sowieso kunt verwachten in 2023!

- In februari verschijnt Grimwoud 2 van Nadia Shireen, vertaald door Mariella Manfré. Het tweede deel van een hilarische, avontuurlijke serie over de vosjes Ted en Nikkie.
- Een nieuwe YA-titel die er aankomt is de vertaling van My Lady Jane van Cynthia Hand, Brodi Ashton, and Jodi Meadows. Een geweldige mix van humor, fantasy, historie en romantiek. We kunnen niet wachten om jullie er binnenkort meer over te vertellen!

Hou vooral de website en socials in de gaten voor updates én cover-reveals.
 

Moons advent

Radar chart

Description automatically generated with medium confidence


December is natuurlijk dé feestmaand en dat willen we graag met jullie vieren! Daarom tellen we samen af naar Kerstmis met een heuse Instagram-challenge. Zowel op ons YA- als ons kids-account zal elke zondag een opdracht online komen te staan. Post je foto met de hashtag #moonsadvent of #moonsadventya en maak iedere week kans op een boek naar keuze! Ga naar onze Instagram-pagina voor meer info!

 

Tot volgende maand!

Wil je in de tussentijd de hoogte blijven van alle nieuwtjes over onze boeken en de uitgeverij? Volg ons dan op de socials (@moonyoungadult & @moonuitgevers)!

 

Auteurs
Boeken
Mo O'Hara - Mijn dikke vette zombiegoudvis 3
Mo O'Hara

Twee gloednieuwe, knotsgekke verhalen over Frankie de zombiegoudvis

Deborah Marcero - Uit een potje
Deborah Marcero

Een prachtig nieuw prentenboek over Benjamin, een klein konijntje met grote gevoelens

Sally Green - The Bastard Son & The Devil Himself
Sally Green

Nu ook te zien als spannende Netflix-serie!

Nadia Shireen - Grimwoud - Het bont vliegt in het rond
Nadia Shireen

Een waanzinnig nieuw avontuur vol gekkigheid en geniale grappen!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws