Zoeken
Nieuws
Maak kans op een gratis boekenpakket van Carry Slee!

Maak kans op een gratis boekenpakket van Carry Slee!

Ben je tussen de 10 en 16 jaar en ben je een groot fan van de boeken van Carry Slee (en met name haar Dat heb ik weer!-serie)? Doe dan mee aan de enquête en maak kans op een gratis Carry Slee-boekenpakket!  https://docs.google.com/forms/d/1JHXlRQurbrHzNu6kzw9j54wkPoGKmffWeguD5R7NbIU/viewform Lees meer »

Drie Moonboeken bij de kerntitels Jonge Jury

Drie Moonboeken bij de kerntitels Jonge Jury

De twintig kerntitels voor de nieuwe editie van de Jonge Jury zijn bekend! De speciale selectiecommissie las alle in 2012 verschenen jeugdboeken en selecteerde uit deze 260 boeken de twintig mooiste titels. En van deze twintig boeken, zijn er maar liefst drie van Moon! De volgende boeken zijn geselecteerd:   50 cent – Slagveld Marian De Smet – Rotmoevie Natasza Tardio – Moordvrienden Lees meer »

Win een diner met Patrick Ness!

Win een diner met Patrick Ness!

  Patrick Ness, auteur van de Chaos-trilogie, komt naar Nederland en België! Wil jij met een vriend(in) dineren met Patrick Ness en ben je ouder dan 16?  Lees meer »

Moon in de prijzen tijdens Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

Moon in de prijzen tijdens Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

In het bijzijn van 1500 kinderen en hun begeleiders heeft uitgeverij Moon gisteren in Brugge een aantal prijzen in de wacht gesleept van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. De eerste prijs in de leeftijdscategorie 14-16 jaar was voor het indringende YA-boek Schaduwliefde van Ruta Sepetys. De derde prijs in dezelfde leeftijdscategorie ging naar Geen bereik van Marian De Smet. Lees meer »

Floortje Zwigtman stapt over naar Moon

Floortje Zwigtman stapt over naar Moon

De schrijfster van populaire boeken als Spelregels, Wolfsroedel en de Groene Bloem-trilogie, verruilt De Fontein voor Moon.  Lees meer »

Vandaag: kinderboekenflashmob in De Boekenwurm in Maastricht

Vandaag: kinderboekenflashmob in De Boekenwurm in Maastricht

Om de kinderboekenwinkel De Boekenwurm te redden en om aandacht te vragen voor alle andere kinderboekenwinkels die het zwaar hebben, organiseert Manon Sikkel vandaag een flashmob. Vandaag om 14.30 zal de actie geopend worden door Jacques Vriens en daarna zullen de meer dan 40 (!!) auteurs en illustrators uit eigen werk voorlezen.  Lees meer »

Enne Koens wint Jonge Jury Debuutprijs

Enne Koens wint Jonge Jury Debuutprijs

In een afgeladen Circustheater in Scheveningen kreeg Enne Koens tijdens de Dag van de Jonge Jury de Jonge Jury Debuutprijs 2013. Ze won deze prijs voor haar roman Vogel, een prachtig verhaal over een meisje dat een nieuwe start wil maken als zij met haar studie begint.   Eerdere Moon auteurs die de Jonge Jury Debuutprijs hebben gewonnen, zijn o.a. Khalid Boudou, Manon Sikkel en Ingrid Kluvers. Een prachtig rijtje waar Enne Koens meer dan terecht tussen staat.   Haar nieuwe jeugdboek, Sammie en opa, verschijnt begin juni.  Lees meer »

Stem op Herinneringen van een denkbeeldig vriendje

Stem op Herinneringen van een denkbeeldig vriendje

Je hebt nog precies een week de tijd om te stemmen op Herinneringen van een denkbeeldig vriendje van Matthew Dicks. Dit spannende en ontroerende boek over het autistische jongetje Max dat gered moet worden door zijn denkbeeldige vriendje is genomineerd voor de Diorapthe Jongeren literatuur Prijs (DJP) 2013 in de categorie vertaald. Dat het niet de minste prijs is die een boek kan winnen, blijkt wel uit het rijtje winnaars van de afgelopen jaren: Muleum van Erlend Loe, Ik ben de sterkste van Christian Frascella en Skippy tussen de sterren van Paul Murray. Vind jij dat Herinneringen van een denkbeeldig vriendje absoluut de winnaar moet worden van deze prijs én wil je zelf een e-reader winnen waar alle genomineerde boeken al op staan? Breng dan gauw je stem uit op http://www.djp.nl/!    Lees meer »

« 1 ... 15 16 17 ... 19 »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws