Zoeken
Boekentip van de maand (december)
Tijd voor onze boekentip van de maand! Deze keer een tip van Esther, stagiaire bij Moon.

Boekentip van de maand (december)

Gepubliceerd op 22 december, 2022 om 02:39, aangepast op 22 december, 2022 om 14:38

Esther koos voor Op mijn schouders van Jennifer Niven, vertaald door Karin Pijl.  

‘Toen ik de flaptekst van dit boek las, was ik direct al benieuwd. Ik hou van liefdesverhalen en ik hou er ook van als twee personages die ogenschijnlijk niets gemeen hebben toch samenkomen en een band opbouwen. Zo dus ook Libby, die nog in het rouwproces zit na het overlijden van haar moeder en die na jaren thuis zitten omdat ze te zwaar was om naar buiten te gaan voor het eerst weer naar school gaat, en de populaire Jack met wie ogenschijnlijk niets aan de hand is maar aan een zeldzaam syndroom lijdt waardoor geen mensen kan herkennen. Niet alleen vind ik deze personages en hun levens afzonderlijk al heel interessant, maar wat dit boek extra bijzonder maakt is de perspectiefwisseling tussen deze hoofdpersonen in de verschillende hoofdstukken. Hierdoor krijg je als lezer het gevoel dat je echt in hun hoofden kruipt. Het is Jennifer Niven gelukt om van Libby en Jack personages te maken die levensecht aanvoelen en in wie je je echt in kunt leven.
Daarnaast vind ik het mooi dat het een fijn en hoopvol boek is, hoewel het wel heftige (en soms ook herkenbare) onderwerpen bespreekt als eenzaamheid en onzekerheid. Er is een mooie balans gevonden tussen luchtigheid en diepgang. Al met al dus een prachtig liefdesverhaal dat net even anders dan anders is!’

Auteurs
Auteur: Jennifer Niven

Jennifer Niven schreef eerder boeken voor volwassenen. Ademloos is haar derde young adult-boek en gaat over liefde, seks, onzekerheid en liefdesverdriet. Eerder schreef Jennifer Niven Op mijn schouders én Waar het licht is, een wereldwijde bestseller die bekroond werd met de Dioraphte Literatour Prijs 2016 door de vakjury en het publiek. In 2020 werd Waar het licht is verfilmd. Niven woont en werkt in Los Angeles.

Boeken
Jennifer Niven - Op mijn schouders
Jennifer Niven

Nieuw liefdesverhaal van de tweevoudig winnares van de Dioraphte Literatour Prijs 2016

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws