Zoeken
Angie Thomas - De roos uit het beton

De roos uit het beton

Angie Thomas

De prequel op The Hate U Give: het verhaal van Starrs vader
Omschrijving

Er is één ding waar de zeventienjarige Maverick Carter zeker van is: een échte man zorgt voor zijn familie. Als zoon van een voormalig berucht bendelid doet Mav dat op de enige manier die hij kent: hij dealt voor de King Lords. Met het geld kan hij zijn moeder helpen, die zich met twee banen te pletter werkt om voor hen te zorgen terwijl zijn vader in de gevangenis zit.

Zijn leven is niet perfect, maar hij heeft een beeldschone vriendin en een neef die altijd achter hem staat, dus Mav heeft het gevoel dat hij alles redelijk onder controle heeft. Totdat hij erachter komt dat hij vader wordt...

Plotseling heeft hij een baby, Seven, die niet zonder hem kan. En hij komt er al snel achter dat drugs dealen, hard studeren en voor een pasgeboren baby zorgen moeilijker te combineren is dan hij dacht. Dus wanneer Mav de kans krijgt om het rechte pad te bewandelen, grijpt hij die met beide handen aan. Hij zal iedereen die hem bestempelt als hopeloos tuig hun ongelijk bewijzen.

Alleen is weglopen niet zomaar een optie, niet wanneer er King Lord-bloed door je aderen stroomt. Loyaliteit, wraak en verantwoordelijkheid dreigen Mav te verpletteren, zeker als er iemand van wie hij houdt op brute wijze wordt vermoord. Uiteindelijk zit er maar één ding op: Mav moet zelf ontdekken wat het betekent om een echte man te zijn.

Fragment

Auteur: Angie Thomas
Auteur

Angela Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren trad ze regelmatig op als rapper. The Hate U Give was haar debuut en werd verfilmd door Fox 2000. Ook haar tweede boek, Niet te stoppen, werd verfilmd. De roos uit het beton is de prequel op THUG en verscheen in 2021. In 2023 verschijnt bij Moon het eerste deel in haar nieuwe trilogie voor 10+.

Edities & Details
Paperback: De roos uit het beton - Angie Thomas
ISBN: 9789048858880
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 19-05-2021
Prijs: € 21,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Digitale download: De roos uit het beton - Angie Thomas
ISBN: 9789048858897
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 19-05-2021
Prijs: € 9,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Audio download: De roos uit het beton - Angie Thomas
ISBN: 9789048858903
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 19-05-2021
Prijs: € 12,99
Speelduur: 480 minuten

Bestel

Vertaler: Aimée Warmerdam Voorlezer: Juliann Ubbergen NUR: 285 - Fictie 15+ THEMA: Kinderen / tieners: persoonlijke en sociale onderwerpen THEMA: Leeftijdscategorie: vanaf 15 jaar THEMA: Kinderen / tieners: fictie: familie en thuis THEMA: Kinderen / tieners: persoonlijke en sociale onderwerpen: relaties (geen familie) BISAC: YOUNG ADULT FICTION / Social Themes / Pregnancy BISAC: JUVENILE FICTION / Social Themes / General (see also headings under Family) BISAC: YOUNG ADULT FICTION / Social Themes / Drugs, Alcohol, Substance Abuse
Nieuws
Boekentip van de maand (november)

Boekentip van de maand (november)

Tijd voor onze boekentip van de maand! Deze keer een tip van Eline, redactiestagiair bij Moon. Lees meer »

Leesfragment 'De roos uit het beton'

Leesfragment 'De roos uit het beton'

Ben jij fan van The Hate U Give van Angie Thomas en zoek jij nog zo'n bijzonder boek? Lees dan nu het leesfragment van haar nieuwe boek De roos uit het beton en wie weet wil je hem wel meteen aan je verlanglijstje toevoegen ;)...  Lees meer »

Onze YA cadeautips

Onze YA cadeautips

Heb je nog cadeautips voor een vriend(in) nodig of wil je je eigen verlanglijstje aanvullen? Volg dan het schema hieronder om bij het perfecte cadeau uit te komen! Lees meer »

De Boekenweek van Jongeren is begonnen!

De Boekenweek van Jongeren is begonnen!

Eindelijk is het weer zover: de Boekenweek van Jongeren is weer aangebroken! Van 17 t/m 26 september worden de beste boeken voor jongeren weer in het zonnetje gezet. En een aantal van onze auteurs is daar dit keer onderdeel van! Lees meer »

Boeken
Katharine McGee - Duizelingwekkende hoogte
Katharine McGee
Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows - Lang leve Jane
Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows
Kara McDowell - Hoe dan ook
Kara McDowell

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws