Zoeken
Christian Frascella - De woede-uitbarsting van Beth

De woede-uitbarsting van Beth

Christian Frascella

Omschrijving

Mijn religie is: als je iets te zeggen hebt, zeg het dan. Als je daarbij moet schreeuwen, dan is dat kennelijk nodig. Zolang je maar geen geweld gaat gebruiken.

Elisabeth. Zeventien jaar en boos. Boos op haar vader, die vertrokken is. Boos op het macho-Italië waar ze woont. Op haar moeder en haar slome vriend. Op de leraren, op haar klasgenoten. Boos op zichzelf, want haar zusje is dood en dat is haar schuld.
Beth zegt wat ze denkt. Ze kan het niet helpen. Dus wordt ze door leraren de klas uit gestuurd, belandt ze op het politie bureau en krijgt ze ruzie met iedereen in haar omgeving.
Op een dag barst ze los in een razende monoloog over de moderne samenleving en de positie van vrouwen. Een mede leerling filmt het en zet het resultaat op YouTube. Binnen de kortste keren wordt `De woede-uitbarsting van Beth een grote hit

Christian Frascella won met zijn debuut Ik ben de sterkste de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011. In De woedeuitbarsting van Beth zet Frascella opnieuw een krachtig hoofdpersonage neer dat je, al schopt ze overal tegenaan, binnen enkele bladzijdes in je hart sluit.

De pers over Ik ben de sterkste:
`In zijn debuutroman Ik ben de sterkste heeft Christian Frascella een meesterlijke vertelstem geschapen. Karel Berkhout in NRC Handelsblad

Fragment

Auteur: Christian Frascella
Auteur

Christian Frascella (1973) is een Italiaans auteur. Hij debuteerde in 2009 met de jongerenroman Ik ben de sterkste (Ned. vertaling, 2010). Niet alleen in Italië won hij prijzen met dit boek, ook in Nederland werd het bekroond met de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011. Zeven kleine criminelen, zijn tweede boek, verscheen in 2011, gevolgd door De woedeuitbarsting van Beth in 2013.

Edities & Details
Paperback: De woede-uitbarsting van Beth - Christian Frascella
ISBN: 9789048850600
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 15-08-2019
Prijs: € 22,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Digitale download: De woede-uitbarsting van Beth - Christian Frascella
ISBN: 9789048815531
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 08-08-2013
Prijs: € 9,99
Omvang: 171 pagina's

Bestel

NUR: 285 - Fictie 15+ THEMA: Kinderen / tieners: fictie: algemene fictie THEMA: Kinderen / tieners: persoonlijke en sociale onderwerpen: dood en overlijden THEMA: Kinderen / tieners: persoonlijke en sociale onderwerpen: emoties, humeur en gevoelens THEMA: Kinderen / tieners: algemeen: politiek THEMA: Leeftijdscategorie: vanaf 15 jaar THEMA: Kinderen / tieners: fictie en waargebeurde verhalen BISAC: JUVENILE FICTION / General BISAC: JUVENILE FICTION / Politics & Government BISAC: JUVENILE FICTION / Social Themes / Death & Dying BISAC: JUVENILE FICTION / Social Themes / Emotions & Feelings
Boeken
Jess Rothenberg - Het Koninkrijk
Jess Rothenberg
Sara Shepard - The Perfectionists
Sara Shepard

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws