Zoeken
Wat verschijnt er in oktober
Een nieuwe maand betekent natuurlijk nieuwe boeken. Deze maand zijn het er drie en is er voor elke leeftijd was wils. Lees dus gauw verder!

Wat verschijnt er in oktober

Gepubliceerd op 1 oktober, 2023 om 12:20, aangepast op 28 september, 2023 om 17:00

Een T-rex voor Tibbe – Marianne Busser en Ron Schröder

Marianne Busser en Ron Schröder zijn terug met een nieuw prentenboek! Een T-rex voor Tibbe gaat over Tibbe die een oom heeft met een heel bijzondere baan: hij is dinobottenzoeker. Op een dag stuurt hij Tibbe een écht dino-ei. Als het ei uitkomt, is Tibbe dolblij met zijn nieuwe vriendje. Hij neemt T-rex overal mee naartoe, zelfs naar school! Maar dan wordt T-rex langzaam groter en groter en groter…

Een heerlijk prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar. Een T-rex voor Tibbe ligt vanaf 17 oktober in alle (online) boekhandels, maar je kan het boek ook winnen! Doe mee met de kleurplatenwedstrijd van Marianne en Ron, waarbij de tien leukste, meest originele, en coole kleurplaten een exemplaar van Een T-rex voor Tibbe winnen.

 

Fabulant 2 De laatste tovenaar – Marloes Kemming

In deel twee van deze spannende trilogie moeten Isa en haar vrienden weer aan de slag. In deel 1 lukte het Isa, Nobel en oom Arnold om Resa, de gevaarlijkste vijand van het Stelsel, te pakken te krijgen en op Aarde gevangen te houden. Het Stelsel is nu veilig voor haar duistere magie.

Totdat Resa ontsnapt, met behulp van een mysterieuze handlanger. Isa, Nobel en oom Arnold vertrekken halsoverkop naar Ierland om opnieuw de strijd aan te gaan met de duistere koningin. Gelukkig krijgen ze hulp van drie wel heel bijzondere geesten. Wie zal als eerste de magische amuletten vinden en de Geheime Poort weten te openen? Het lot van het Stelsel ligt in hun handen…

Fabulant 2 – De laatste tovenaar is vanaf 17 oktober verkrijgbaar bij jouw favoriete (online) boekhandel.

 

Woorden van glas – Pamela Sharon

In oktober komt er ook een heel tof YA-boek uit van schrijfster Pamela Sharon. Zelden is een boek zó actueel! Op TikTok en Instagram worden nu namelijk massaal accounts gemaakt om roddels te delen over leerlingen op scholen door heel het land… 

In Woorden van glas volgen we Summer en de populaire Nova die op het Corbeau College zitten, een school waar van alles misgaat. Er wordt gepest, de jongens met de grootste mond worden voorgetrokken en er worden persoonlijke filmpjes gedeeld. De zestienjarige Summer is er helemaal klaar mee. Als ze tijdens het nablijven naast Nova komt te zitten, blijken ze het ondanks hun verschillen al snel over één ding eens te zijn: op het Corbeau moet het anders. Ze richten een anonieme website op waar leerlingen filmpjes in kunnen sturen over alles wat er misgaat op school.

Maar mag je, ook al doe je het om van je school een betere plek te maken, zomaar alles online zetten? Hoe dit afloopt lees je vanaf 18 oktober in Woorden van glas.

 

Boeken
Marloes Kemming - Fabulant 2
Marloes Kemming

Reis met Isa, Nobel en oom Arnold mee door Ierland en beleef een magisch avontuur

Pamela Sharon - Woorden van glas
Pamela Sharon

Een nieuwe spannende en aangrijpende YA-roman van Pamela Sharon

Marianne Busser & Ron Schröder - Een T-rex voor Tibbe
Marianne Busser & Ron Schröder

Een heerlijk dinoprentenboek: spannend én grappig!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws