Zoeken
Lezen of kijken?
We houden natuurlijk ontzettend van boeken, maar genieten ook van een fijne film of serie op z'n tijd. Met een boekverfilming voorzie je in beide behoeften! We hebben eens op een rijtje gezet welke van onze boeken nou eigenlijk verfilmd zijn. Perfect voor in de Kerstvakantie!

Lezen of kijken?

Gepubliceerd op 22 december, 2022 om 13:16, aangepast op 22 december, 2022 om 14:32

Er verschijnen bij Moon een hele hoop mooie boeken, en daar zijn filmmakers het duidelijk mee eens, want een hoop van onze boeken zijn verfilmd! Heb je nog niets te doen deze vakantie? Kijk er dan eens eentje. Of lees het boek, dat mag natuurlijk ook.

 

Aan alle jongens van wie ik hield gaat over Lara Jean die elke keer dat ze verliefd is een brief aan die jongen schrijft, maar niet verstuurt. Op een dag worden deze brieven tóch op de post gedaan, en komen de jongens verhaal halen. Netflix heeft alle drie de delen van deze trilogie verfilmd, de eerste onder de naam To All the Boys I've Loved Before

De zomer waarin alles veranderde gaat over Belly, een meisje dat leeft voor de zomervakantie. Ze brengt de vakanties door met haar familie in hun strandhuis, en met Jeremiah en Conrad. Jeremiah en Conrad zijn haar surrogaatbroers, haar crushes, en alles ertussenin. Dan verandert een zekere zomer alles. Amazon Prime heeft een eerste seizoen gemaakt over deze trilogie onder de naam The Summer I Turned Pretty. Opnames van seizoen 2 zijn net afgerond.

Waar het licht is gaat over Violet en Finch die elkaar ontmoeten op de rand van een hoge klokkentoren. Ze hebben allebei hun eigen problemen, en het is al snel niet duidelijk meer wie wie redt. Vanaf dat moment groeien ze steeds dichter naar elkaar toe, en leren ze elkaars geheimen kennen. Maar weten ze wel alles over elkaar? Netflix heeft dit boek verfilmd, hij heet: All the Bright Places

De boekomslagen van Aan alle jongens van wie ik hield, De zomer waarin alles veranderde en Waar het licht is. De filmposters van To all the boys I've loved before, The summer I turned pretty en All the bright places

In The Hate U Give is Starr getuige van politiegeweld wanneer haar beste vriend van vroeger wordt doodgeschoten door een agent die denkt dat hij een wapen heeft. Het incident haalt het nationale nieuws, en Starr moet een moeilijke keuze maken. Beschermt ze zichzelf en houdt ze haar mond, of vertelt ze de wereld precies wat er is gebeurd, met gevaar voor eigen leven? The Hate U Give is in Nederland te zien op Disney+.

Niet te stoppen is het verhaal van Bri die de grootste rapper van de wereld wil worden. En ze heeft wat te bewijzen, aangezien haar overleden vader een echte raplegende is. Maar dan wordt Bri's moeder ontslagen en wordt overleven haar prioriteit. Bri uit al haar frustraties in haar raps. Het is nu geen kwestie meer van willen: ze móét het maken! On the Come Up is nog niet te zien in Nederland. In Amerika is hij al te zien bij Paramount Plus. Hopelijk komt hij snel ook naar Nederland!

Pizzamaffia volgt Brahim die samen met zijn neef Haas in de pizzeria van zijn vader werkt. Als Haas en Brahims oom ruzie krijgen met Brahims vader beginnen ze hun eigen pizzeria en ontstaat er een ware pizzaoorlog die al snel niet alleen meer om pizza draait. Waar houdt dit smerige spelletje op? Pizzamaffia is te zien bij Film1 en te huren bij Pathé Thuis.

De boekomslagen van The Hate U Give, Niet te stoppen en Pizzamaffia. De filmposters van The Hate U Give, On the come-up en Pizzamaffia

Je kent waarschijnlijk de serie Riverdale wel, en weet dat deze gebaseerd is op de Archie comics. Maar wist je dat er ook boeken zijn? Riverdale: Hoe het allemaal begon is een prequel over de levens van Jughead, Archie, Veronica en Betty voor het verhaal van het eerste seizoen. Alle seizoenen van Riverdale zijn te zien op Netflix.

Half zwart gaat over Nathan, de bastaardzoon van de gevaarlijkste heks op aarde. Door de duistere krachten van zijn vader en de lichte krachten van zijn moeder zit hij ergens tussenin en vrezen allebei de kanten hem. Op zijn volgende verjaardag moet Nathan drie inwijdingsgeschenken van zijn vader krijgen. Iedereen om hem heen doet er alles aan om dat te voorkomen, en dat is een probleem, want als hij de geschenken niet krijgt zal hij sterven... Netflix heeft een eerste seizoen onder de titel The Bastard Son & The Devil Himself gemaakt. Bij Moon is een midprice-editie van het boek onder dezelfde titel verschenen. 

Terwijl je wacht op het vierde seizoen van Sex Education kun je beginnen in het boek! In Sex Education: De roadtrip gaan Maeve, Otis, Aimee en Eric op een roadtrip om Maeves broer Sean van het politiebureau op te halen. Hij is gearresteerd, en het blijkt dat hij door een groep rijke jongeren wordt beschuldigd van een misdrijf. Lukt het Maeve en haar vrienden om de waarheid boven tafel te krijgen? Sex Education is te zien op Netflix. 

De boekomslagen van Riverdale hoe het allemaal begon, Half-Zwart en Sex Education de roadtrip. De serieposters van Riverdale, The Bastard Son and the Devil Himself en Sex Education

Auteurs
Boeken
Jenny Han - De zomer waarin alles veranderde (The Summer I Turned Pretty)
Jenny Han

The Summer I Turned Pretty is vanaf 17 juni als serie te zien op Amazon Prime!

Jennifer Niven - Waar het licht is
Jennifer Niven

Angie Thomas - The Hate U Give
Angie Thomas

Angie Thomas - Niet te stoppen
Angie Thomas

Een ontroerend, treffend en bijzonder verhaal, Een ode aan de hiphop

Khalid Boudou - Pizzamaffia
Khalid Boudou

Het bekroonde YA-debuut van Khalid Boudou nu ook als audioboek!

Micol Ostow - Riverdale - Hoe het allemaal begon
Micol Ostow

Deze prequel laat zien hoe het leven van de vrienden eruitzag voor seizoen 1 van de televisieserie 'Riverdale'. Leeftijd: 15+

Sally Green - The Bastard Son & The Devil Himself
Sally Green

Nu ook te zien als spannende Netflix-serie!

Katy Birchall - Sex Education - De roadtrip
Katy Birchall

Dompel je onder in de wereld van Sex Education met een uniek nieuw verhaal

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws