Zoeken
Moon Maandag - #11
Hoi! Heeft iedereen fijn kunnen genieten van de kerst? 2021 is voorbijgevlogen en dus is het hoog tijd om weer even terug te blikken op het afgelopen jaar. We zijn in februari begonnen met de maandelijkse Moon Maandag, dus hoe sluiten we het jaar beter af dan met de elfde editie van deze nieuwsrubriek met daarin onze hoogtepunten van 2021?!

Moon Maandag - #11

Gepubliceerd op 27 december, 2021 om 14:32

Vanwege corona hebben we allemaal veel thuisgezeten de afgelopen tijd. Dit was zeker terug te zien in de hoeveelheid manuscripten die we binnen hebben gekregen in 2020 en 2021. We hebben daarom dit jaar maar liefst twee keer een slushpile-dag gehouden om de achterstand een beetje in te halen. We halen hier altijd enkele leuke manuscripten uit, waar we dan misschien in het nieuwe jaar met de auteur aan kunnen gaan werken.

Verder kregen we dit jaar een prachtige, gloednieuwe website. Hier hebben we de kinderboekenpagina en de pagina voor de YA-boeken van elkaar gescheiden. Een van de nieuwste toevoegingen aan onze website is dat je nu bij onze boeken ook meteen lees- en luisterfragmenten kunt vinden. Dus ben je benieuwd naar een van onze boeken? Lees of luister dan nu de eerste paar hoofdstukken!

 

Pre-order actie

We begonnen het jaar met de publicatie van Wie ik gisteren was van Pamela Sharon, compleet met een hele gave pre-order actie in samenwerking met Scheltema in Amsterdam en een blogtour. Nu gaan we het nieuwe jaar in met een aankondiging voor nog een geweldige pre-order actie, namelijk voor het nieuwe boek van Rima Orie: In het vervloekte hart. Deze zal rond mei 2022 verschijnen dus houd vooral onze socials in de gaten in het nieuwe jaar voor meer informatie over deze actie!

 

Evenementen

Veel van onze auteurs hebben dit jaar meegewerkt aan leuke evenementen. Zo organiseerden we zelf een online boekenclub met Jennifer Niven, hoe gaaf is dat?! Een handjevol fans mochten hierbij aanwezig zijn om met Jennifer te praten over haar nieuwste boek Ademloos.

Khalid Boudou was een van de auteurs die voor de Boekenweek van Jongeren een verhaal voor het 3PAK-geschenk mocht schrijven. Dat werd Als we vallen, een ongelofelijk gaaf en spannend verhaal dat misschien nog wel verder uitgewerkt gaat worden…

Verder waren twee van onze auteurs dit jaar aanwezig bij YALFU. Angie Thomas was via een livestream aanwezig op het evenement om alle vragen te beantwoorden over haar nieuwste boek De roos uit het beton. Pamela Sharon vertelde over Wie ik gisteren was en gaf zelfs een schrijfcursus!

 

Sex Education

Wie keek er dit jaar uit naar de verschijning van het derde seizoen van Sex Education? Wij konden echt niet wachten! Wie wil er nou niet meer Maeve, Otis, Eric en vooral meer Aimee?! 😉 Maar dat was natuurlijk niet de enige reden dat we niet konden wachten op de verschijning van het nieuwe seizoen. Tegelijkertijd zijn namelijk de twee officiële boeken van deze toffe Netflix-serie bij ons verschenen. Sex Education – De roadtrip is een heerlijk nieuw verhaal over ons favoriete viertal dat samen op roadtrip gaat om uit te vinden wat er met de broer van Maeve is gebeurd, en Sex Education – Eerste hulp bij het leven is de no-nonsense seksvoorlichtingsgids (en nog véél meer) die iedere tiener in de kast moet hebben staan!

 

Sociale media

Ook via de sociale media hebben we dit jaar twee hoogtepunten behaald. Op onze @moonyoungadult Instagram-pagina behaalden we in oktober namelijk de 5000 volgers! Om dit te vieren organiseerden we een geweldige winactie waar vijf winnaars een tof gepersonaliseerd pakketje wonnen met daarin alles wat je nodig hebt voor een heerlijk middagje op de bank met een goed boek.

Ook begonnen wij een eigen TikTok-account! We hebben de laatste twee maanden ongelofelijk veel plezier gehad met het maken van filmpjes en het bedenken van nieuwe ideeën. Tijdens het schrijven van dit artikel zijn we zelfs bezig met filmen 😉.

 

Al met al is het een ongelofelijk mooi jaar geweest vol geweldige boeken en hoogtepunten. Wij kunnen niet wachten op wat het nieuwe jaar ons allemaal weer gaat brengen en natuurlijk vooral op wat wij jullie allemaal gaan brengen in het nieuwe jaar 😊. We wensen jullie alvast een prachtig 2022 toe!

Boeken
Pamela Sharon - Wie ik gisteren was
Pamela Sharon

Een actuele YA-roman over jezelf verliezen in een digitale wereld

Rima Orie - In het vervloekte hart
Rima Orie

Een fantastisch nieuw YA-boek van de auteur van De Zwendelprins

Katy Birchall - Sex Education - De roadtrip
Katy Birchall

Dompel je onder in de wereld van Sex Education met een uniek nieuw verhaal

Jordan Paramor - Sex Education - Eerste hulp bij het leven
Jordan Paramor

De no-nonsense seksvoorlichting waar je altijd al naar zocht

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws