Zoeken
Waar het licht is wint Dioraphte Literatour Prijs 2016!
Jongeren hebben massaal gestemd op Waar het licht is van Jennifer Niven, en niet zonder succes. Afgelopen vrijdag werd tijdens het YALBAL de Dioraphte Literatour Prijs uitgereikt en Waar het licht is won de publieksprijs! Het boek won eveneens de vakjuryprijs voor de beste vertaling, die Aleid van Eekelen-Benders trots in ontvangst nam.

Waar het licht is wint Dioraphte Literatour Prijs 2016!

Gepubliceerd op 20 september, 2016 om 00:00, aangepast op 22 mei, 2017 om 00:00

Volgens Stichting CPNB hadden maar liefst 10.000 jongeren een stem uitgebracht op hun favoriete boek. Dat zijn er twee keer zoveel als in 2015. Het YALBAL is het begin van de Literatour: de Boekenweek voor jongeren.


Waar het licht is gaat over een meisje dat weer van het leven leert te houden door een jongen die van plan is te sterven.
Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet.
Violet Merkey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.
Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er een bijzondere vriendschap tussen hen.
 

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws