Zoeken
Nominaties en tv-serie voor Lang leve Jane
Lang leve Jane, een unieke humoristische hervertelling over Lady Jane Grey, neemt een vlucht. Benieuwd naar de nominaties en de trailer? Lees dan snel verder!

Nominaties en tv-serie voor Lang leve Jane

Gepubliceerd op 19 juni, 2024 om 16:38, aangepast op 19 juni, 2024 om 16:58

Lang leve Jane – geschreven door Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows en vertaald door Mariella Manfré – is dit jaar genomineerd voor het Beste Boek voor Jongeren in de categorie Vertaald. Deze prijs bekroont boeken van hoge kwaliteit die goed aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. De winnaar wordt gekozen door de jongerenjury en wordt op 13 september, aan de start van de Boekenweek van Jongeren, bekendgemaakt.

Lang leve Jane gaat over Lady Jane Grey, die echt heeft bestaan. De schrijvers geven haar levensverhaal een bijzondere twist en vertellen met verve hoe het leven van Lady Jane volgens hen éígenlijk had moeten gaan. Een unieke historische hervertelling waarin feiten en fictie door elkaar lopen en die vol fantasy, romance én een flinke dosis humor zit. De cover van de Nederlandse editie werd gemaakt door Sophie Pluim, die in 2023 het Kinderboekenweekgeschenk illustreerde.

De vakjury van het Beste Boek voor Jongeren noemde Lang leve Jane in haar juryrapport: ‘Een geweldig geslaagde hervertelling van een niet voor iedereen even bekende geschiedenis, met een vleugje fantasy en magie, waarbij het schrijfplezier van de pagina’s spat.’

Eerder dit jaar werd al bekendgemaakt dat Lang leve Jane ook geselecteerd is voor de Leesjury 2024-2025 in de categorie 14 t/m 16 jaar. De Leesjury wordt gecoördineerd door Iedereen Leest en is de grootste jonge lezersjury van Vlaanderen.

Vanaf donderdag 27 juni zal tevens de op het boek gebaseerde tv-serie in première gaan bij Amazon Prime. Het eerste seizoen, dat uit acht afleveringen bestaat, zal ook in Nederland te zien zijn. De drie hoofdrollen worden vertolkt door Emily Bader (Paranormal Activity: Next of Kin, Charmed), Edward Bluemel (Killing Eve, Sex Education) en Jordan Peters (Everything I Know About Love). De trailer is hier te bekijken.

Auteurs
Boeken
Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows - Lang leve Jane
Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows

Wie heeft er ooit gezegd dat geschiedenis saai moet zijn?

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws