Zoeken
Meg Rosoff wint Astrid Lindgren Memorial Award
Meg Rosoff wint de Astrid Lindgren Memorial Award 2016, de grootste prijs voor kinder- en jeugdliteratuur ter wereld. De Brits-Amerikaanse young-adultschrijfster krijgt de prijs voor haar gehele oeuvre.

Meg Rosoff wint Astrid Lindgren Memorial Award

Gepubliceerd op 6 april, 2016 om 00:00, aangepast op 12 april, 2016 om 00:00

De jury van de Astrid Lindgren Memorial Award zegt het volgende over Meg Rosoff: ‘De young adultromans van Meg Rosoff maken emoties los, en prikkelen ook het intellect. In sprankelend proza schrijft ze over de zoektocht naar betekenis en identiteit in een merkwaardige en bizarre wereld. Rosoffs moedige en humorvolle verhalen hebben een unieke stem, en laten geen lezer onberoerd.’

Meg Rosoff is een Britse schrijver die in de Verenigde Staten geboren werd en na haar studie aan Harvard University naar Londen verhuisde. Ze debuteerde in 2004 met How I Live Now – over een meisje dat in de Derde Wereldoorlog terechtkomt – wat een wereldwijde YA-bestseller werd en waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht in 36 landen. In 2005 verscheen de Nederlandse vertaling bij uitgeverij Moon.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws