Zoeken
Hoera! De vertaalrechten van 'De geur van groen' zijn verkocht aan Duitsland!
Uitgeverij Freies Geistesleben heeft de rechten gekocht van Pamela Sharons 'De geur van groen', dus binnenkort verschijnt er een Duitse vertaling van dit mooie en aangrijpende boek. Hopelijk is dit het startschot voor nog meer verkopen aan het buitenland!

Hoera! De vertaalrechten van 'De geur van groen' zijn verkocht aan Duitsland!

Gepubliceerd op 8 augustus, 2022 om 11:58, aangepast op 11 augustus, 2022 om 12:58

De geur van groen is het debuut van Pamela Sharon, waarmee ze de tweede prijs won in de Moon YA Contest. Verder stond het boek op de tiplijst van de Jonge Jury 2020 én in hetzelfde jaar op de shortlist voor het Beste Boek voor Jongeren. 
Ook hier op de redactie zijn we groot fan van het boek, en superblij met dit nieuws: 

We zijn ontzettend trots op deze deal. De geur van groen is en blijft een bijzonder boek en heeft een speciaal plekje in ons (boeken)hart. Pamela Sharon schreef een aangrijpend boek waarin belangrijke thema’s zijn verwerkt. Het is echt een titel die een internationaal publiek verdient. We hopen dat er na deze deal nog vele zullen volgen! 
Luna Wong Lun Hing (uitgever) 
 

Over het boek: 
Raaf is een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners, is dat ze blind is.
Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

Auteurs
Auteur: Pamela Sharon

Pamela Sharon is verzot op schrijven, jurkjes en chai latte. Bij meerdere schrijfwedstrijden viel ze in de prijzen. Ze debuteerde met het intrigerende en verrassende De geur van groen, waarmee ze tweede werd in de Moon YA Contest. Het werd genomineerd voor zowel de Jonge Jury als het Beste Boek voor Jongeren en verschijnt binnenkort in Duitsland in vertaling. Haar tweede YA-boek, Wie ik gisteren was, verscheen in 2021.

Boeken
Pamela Sharon - De geur van groen
Pamela Sharon

Op de tiplijst van de Jonge Jury 2020!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws