Zoeken
Nieuwe lesbrief 'Haas redt het bos'!
Voor het basisonderwijs hebben wij samen met Annemarie Bon en Gertie Jaquet een nieuwe lesbrief ontwikkeld rondom de avonturen van Haas uit 'Haas redt het bos'!  In deze lesbrief, die bestaat uit lessuggesties en werkbladen, staat het verhaal van Haas centraal, evenals alles wat hij in het bos beleeft. 

Nieuwe lesbrief 'Haas redt het bos'!

Gepubliceerd op 21 oktober, 2020 om 00:00, aangepast op 23 oktober, 2020 om 00:00

Van blaadjes tellen tot geuren herkennen: kinderen leren samen met Haas nieuwe dingen die alles te maken hebben met de thema's uit Haas redt het bos. Niet alleen vraagstukken over het milieu en de natuur komen aan bod, ook dingen als vriendschap en stemmen voor verkiezingen hebben een plekje in de lesbrief. Hierdoor is er een mooie afwisseling van onderwerpen. 

Ook bevat de lesbrief naast lessuggesties handige werkbladen, zodat de kinderen zelf aan de slag kunnen met opdrachten! Zo leren ze ook zelfstandig over de verschillende vraagstukken en thema's.

De lesbrief van Haas redt het bos kun je HIER downloaden. 

Auteurs
Auteur: Annemarie Bon

Annemarie Bon was biochemisch analiste, freelance journalist bij het Brabants Dagblad en hoofdredacteur van het kinderblad Taptoe, maar als jeugdboekenschrijfster vond zij pas echt haar draai. Ze is o.a. bekend van de boeken die ze schrijft over Haas, maar ze schreef ook zes jeugdromans.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws