Zoeken
'The Hate U Give' nu in de bioscoop!
De verfilming van de besteller The Hate U Give van Angie Thomas is vanaf nu te zien in Nederland en België. Op woensdag 16 januari vond de voorvertoning plaats in de FilmHallen in Amsterdam. Dit evenement werd georganiseerd door 20th Century Fox, in samenwerking met Da Bounce Urban Film Festival en Uitgeverij Moon.

'The Hate U Give' nu in de bioscoop!

Gepubliceerd op 24 januari, 2019 om 00:00

Starr Carter (Amandla Stenberg) beweegt constant tussen twee verschillende werelden: de arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels blanke privéschool waar ze naartoe gaat. De precaire balans wordt verstoord wanneer Starr getuige is van de dodelijke schietpartij van haar jeugdvriend Khalil door een politieagent. Onder druk van de gehele gemeenschap zal ze zichzelf moeten laten horen en moeten opkomen voor wat juist is.

Speciaal voor de verfilming verscheen een filmeditie van het boek, met leuke extra’s. De filmeditie bevat een gesprek tussen de auteur, de regisseur (George Tillman Jr.) en de hoofdrolspeelster (Amandla Stenberg) én ook het eerste hoofdstuk van Niet te stoppen, het nieuwe boek van Angie Thomas.

Het boek van Angie Thomas, vertaald door Jasper Mutsaers, werd bekroond tot Beste Boek voor Jongeren 2018. Ook de film kan in Nederland en België al op lovende reacties rekenen:

‘Eindelijk eerlijk portret over leven van Afro-Amerikaanse tiener’ – NRC Handelsblad

The Hate U Give vertrekt uit tragiek, mondt uit in activisme, maar verklaart bovenal de absurde strijd van een ganse gemeenschap. Een eye-opener die het debat, maar ook de haat, bevattelijk maakt. Alleen al daarom zou deze film verplichte kost moeten worden op élke middelbare school’ – De Morgen

‘**** The Hate U Give verwijst naar het door rapper Tupac bedachte acroniem Thug Life: The Hate U Give Little Infants Fucks Everybody. Waar begint die haat en wie geeft haar door? Dat is de vraag die de film almaar opnieuw stelt, met even explosief als aangrijpend resultaat.’ – de Volkskrant

Bekijk hier de trailer van The Hate U Give.

Auteurs
Auteur: Angie Thomas

Angela Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren trad ze regelmatig op als rapper. The Hate U Give was haar debuut en werd verfilmd door Fox 2000. Ook haar tweede boek, Niet te stoppen, werd verfilmd. De roos uit het beton is de prequel op THUG en verscheen in 2021. In 2023 verschijnt bij Moon het eerste deel in haar nieuwe trilogie voor 10+.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws