Zoeken
'The Hate U Give' genomineerd voor twee prijzen!
The Hate U Give van Angie Thomas (en vertaald door Jasper Mutsaerts) is genomineerd voor de BruutTaal Gouden Lijst én het Beste Boek voor Jongeren 2018! Hoe cool is dat?! En hoe verdiend!

'The Hate U Give' genomineerd voor twee prijzen!

Gepubliceerd op 20 juli, 2018 om 00:00

The Hate U Give, we zijn het er op de uitgeverij allemaal over eens: het is een boek dat gelezen móét worden. Een prachtig verhaal dat belangrijke thema's en problemen aanstipt.

-

Starr Carter woont in een armoedige zwarte buurt, maar gaat naar een dure witte school. De balans die Starr tussen deze werelden heeft gevonden, wordt overhoop gehaald wanneer Starr getuige is van de dood van haar jeugdvriend Khalil. Hij wordt neergeschoten door een politieagent terwijl hij zelf ongewapend is.

Starr is verdrietig en in de war, en moet haar weg zien te vinden in een wereld vol ongelijkheid en vooroordelen. Op school denken ze dat Khalil het er zelf naar heeft gemaakt, en noemen ze hem een crimineel en zelfs een drugsdealer. Haar buurtbewoners gaan ondertussen de straat op in protest tegen de politie, die geen onderzoek wil doen naar de schietpartij. Iedereen vraagt zich af: wat is er nu echt gebeurd? Starr is de enige die daar antwoord op kan geven. Maar de waarheid spreken is lastiger dan ooit, want wat Starr zegt, of juist niet zegt, kan haar leven in gevaar brengen.

-

Er verschenen al veel lovende recensies over het boek:

‘The Hate U Give is een opvallend goed getroffen portret van een moderne jongere uit een gemeenschap die in de jeugdliteratuur onderbelicht is.’ — TROUW

‘Dit eerste Black Lives Matter-jeugdboek is zo goed als onmisbaar.’ — NRC

‘Angie Thomas heeft een prachtig, briljant en hartverscheurend boek geschreven dat alles in zich heeft om een klassieker te worden.’– JOHN GREEN, auteur van Een weeffout in onze sterren

En nog meer goed nieuws voor het boek: er verschijnt ook een verfilming! De indrukwekkende trailer vind je hier. De film draait waarschijnlijk vanaf begin 2019 in de Nederlandse bioscopen.

 

Auteurs
Auteur: Angie Thomas

Angela Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren trad ze regelmatig op als rapper. The Hate U Give was haar debuut en werd verfilmd door Fox 2000. Ook haar tweede boek, Niet te stoppen, werd verfilmd. De roos uit het beton is de prequel op THUG en verscheen in 2021. In 2023 verschijnt bij Moon het eerste deel in haar nieuwe trilogie voor 10+.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws