Zoeken
Eerste boeken van Meridiaan Uitgevers dit najaar in de winkel
Maandagavond 25 augustus heeft Nelleke Geel, uitgever van bestsellerauteurs als Charles Lewinsky, Jonas Jonasson, Hilary Mantel, Stieg Larsson en Carlos Ruiz Zafón, op Vuurtoreneiland voor een selecte groep genodigden de contouren geschetst van Meridiaan Uitgevers, de nieuwe fondslijn die ze in april 2014 startte binnen Dutch Media Books.

Eerste boeken van Meridiaan Uitgevers dit najaar in de winkel

Gepubliceerd op 26 augustus, 2014 om 00:00, aangepast op 28 augustus, 2014 om 00:00

Buitenlandse romans en verhalen kunnen prachtig als vensters op de wereld fungeren. Wij bieden die vensters. Meridiaanboeken zijn voor nieuwsgierige lezers, veeleisende lezers, maar ook voor leunstoelreizigers,’ aldus Geel.

Geel werd in 2006 uitgever van Signatuur en bouwde dit fonds in korte tijd uit tot een van de meest toonaangevende uitgeverijen op het gebied van vertaalde literatuur. Met de overstap van Geel van Signatuur naar Meridiaan Uitgevers zijn diverse auteurs meegekomen, zoals Hilary Mantel, Charles Lewinsky, Steve Toltz en Dinaw Mengestu – ontvanger van de prestigieuze MacArthur Genius Grant. Geel: ‘Ik ben ontzettend blij dat auteurs van deze statuur ervoor hebben gekozen over te stappen naar Meridiaan Uitgevers. Het creëert een fijne basis en hoewel onderling zeer verschillend, passen ze toch uitstekend in het toekomstig Meridiaanpalet.’

Daarnaast heeft Geel de afgelopen maanden diverse nieuwe auteurs aan zich verbonden, onder wie de jonge Israëlische Ayelet Gundar-Goshen, de Chinese Mai Jia, in eigen land een van de bestverkochte auteurs, die nu aan een overtuigende opmars is begonnen buiten China, de Amerikaan T.C. Boyle en de Duitse Thomas Willmann, wiens ijzingwekkende debuut Het duistere dalin 2014 ook op het witte doek te zien zal zijn.

Dit najaar verschijnt de dwingende roman Aan de oever van de veelvuldig gelauwerde Spaanse auteur Rafael Chirbes, de ingenieuze psychologische roman Het labyrint van de Zweedse scenarioschrijver en podcaster Sigge Eklund, de spannende roadnovel Londen na middernacht, debuut van de Mexicaanse filmexpert Augusto Cruz, en een zestal fantastische verhalen-ter-kennismaking van Hilary Mantel en Diane Cook in één band.

Voor 2015 staan onder anderen Charles Lewinsky, T.C. Boyle en Steve Toltz op het programma.

www.meridiaanuitgevers.nl

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws