Zoeken
Kapot en Free run genomineerd voor de Jonge Jury!
Kapot van Carry Slee en Free run van annemarie bon behoren tot de elf leestips van de Jonge Jury. Als Uitgeverij Moon zijn we daar ontzettend trots op. 

Kapot en Free run genomineerd voor de Jonge Jury!

Gepubliceerd op 30 januari, 2017 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2022 om 15:45

Tien jongeren verenigd in het Jonge Jury Boekgenootschap hebben uit de groslijst tien boeken gekozen om ons wegwijs te maken in het overweldigende aanbod. Twee titels hiervan behoren tot uitgeveij Moon: Kapot - Carry Slee en Free run - Annemarie bon. Duizenden scholieren tussen de 12 en 16 jaar doen mee aan de Jonge Jury door te lezen en te stemmen op hun favoriete boek(en).

 

Free run - Annemarie Bon

Ward woont in Nederland, maar officieel bestaat hij niet. Hij is staatloos. Hij is geen Nederlander, maar heeft ook geen andere nationaliteit. Zijn Venezolaanse moeder is illegaal in het land, en Ward woont bij haar. Als zij op een dag wordt opgepakt en uitgezet, staat Ward er alleen voor. Voor Ward staat één ding vast: hij moet zijn biologische, Nederlandse vader opsporen. Alleen hij zal iets aan Wards uitzichtloze situatie kunnen veranderen. Maar waar moet hij zoeken? Ward leidt een dakloos
bestaan, steeds maar onderweg en met de voortdurende angst voor de politie. Wie kan hij vertrouwen? Gelukkig kan Ward zich uitleven in freerunning. Als hij door de stad kan klimmen, springen en rennen, voelt hij zich even vrij. 

 

Kapot - Carry Slee

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus. Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

 

Stem op www.jongejury.nl en maak kans op een JBL charge 2 plus speaker!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws