Zoeken
My Lady Jane watch guide
De tv-serie My Lady Jane, gebaseerd op het boek Lang leve Jane, is vandaag in première gegaan! Lees hier alles over de serie: waar het over gaat, wie de hoofdrollen vertolken en waar je het eerste seizoen kan kijken.

My Lady Jane watch guide

Gepubliceerd op 27 juni, 2024 om 11:07, aangepast op 27 juni, 2024 om 11:11

Plot

Het verhaal van hoofdpersoon Jane Grey speelt zich af in de 16e eeuw. Jane’s ongelukkige lot wordt in dit verhaal herschreven en ze gaat een avontuurlijk leven tegemoet. Met veel humor, romantiek en fantasie is de serie een echte must-watch!

Jane moet trouwen tegen haar zin in. Ze is verbaasd wanneer ze erachter komt dat haar toekomstige man, Guildford Dudley, een razend knappe vreemdeling is die een groot geheim met zich meedraagt. Een levensgevaarlijk geheim… Maar dat is niet het enige, er zijn meer complotten die de ronde doen. Zo is niet iedereen is wie hij zegt dat hij is en wordt er gesproken over een moordaanslag op de koning, King Edward. Als dat gerucht werkelijkheid wordt, zal het hele koninkrijk in chaos vervallen… Benieuwd naar het verhaal? Kijk hier alvast de trailer.

 

Cast

Jane wordt gespeeld door Amerikaanse actrice Emily Bader, die je kunt kennen van Paranormal Activity: Next of Kin en Fresh Kills. Na deze spannende films slaat ze nu een andere weg in als de stoere en grappige Lady Jane. Edward Bluemel speelt de rol van de mysterieuze Guildford Dudley. Hij speelde al eerder rollen in Sex Education en Persuasion en is dus al vaker te zien geweest in oude kostuums 😉. De rol van King Edward wordt vertolkt door Jordan Peters. Hem kun je kennen van Pirates en Everything I Know About Love. We zijn benieuwd hoe de karakters uit het boek er op het witte doek uit gaan zien! Auteurs Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows lieten eerder al weten dat ze superenthousiast zijn over de casting. Andere bekenden gezichten zijn o.a. Jim Broadbent (Harry Potter, The Chronicles of Narnia en Game of Thrones) en Dominic Cooper (Sky uit de Mamma Mia!-films).

 

My Lady Jane is een verhaal vol sluwe intriges, ware liefde, onomstotelijke chemie, spannende zwaardgevechten, grootse avonturen, een overvloed aan verlangen en gekibbel en een heldin die prima zichzelf kan redden. Ben jij er klaar voor?

Het eerste seizoen is vanaf vandaag te zien via Amazon Prime Video en bestaat uit acht afleveringen. Wacht niet langer en get ready to binge!

Boeken
Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows - Lang leve Jane
Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows

Wie heeft er ooit gezegd dat geschiedenis saai moet zijn?

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws