Zoeken
Boekenweek voor jongeren 2023: deze evenementen mag je niet missen!
Het is weer tijd voor de Boekenweek van Jongeren! Vanavond wordt deze officieel afgetrapt met de uitreiking van het Beste Boek voor Jongeren 2023 in Utrecht. Speciaal voor deze Boekenweek zijn er door heel Nederland allerlei toffe evenementen georganiseerd en wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

Boekenweek voor jongeren 2023: deze evenementen mag je niet missen!

Gepubliceerd op 15 september, 2023 om 13:00, aangepast op 18 september, 2023 om 10:40

Vrijdag 15 september – BoekTok Live! bij Bibliotheek Neude in Utrecht

Zoals je hierboven al kon lezen, wordt vanavond het Beste Boek voor Jongeren 2023 uitgereikt. Dit gebeurt tijdens het grote BoekTok Live! evenement in bibliotheek Neude in Utrecht. Wij kunnen ons geen beter begin van het weekend bedenken!

Moon-schrijfster Rima Orie is met haar boek In het vervloekte hart genomineerd voor het Beste Boek voor Jongeren 2023 in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig. Ook heeft ze een van de drie verhalen in de 3PAK-bundel geschreven en zal ze tijdens het evenement haar boeken signeren. Daarnaast geeft ze een workshop ‘Worldbuilding’, zodat jij net als zij gave verhalen kunt leren schrijven.

Verder zijn er natuurlijk ook andere leuke workshops en activiteiten, zoals een boekenbingo en een stempelworkshop en kun je in de filmzaal de film Red, White & Royal Blue kijken met al je boekvrienden.

Kortom: dit mag je niet missen!

 

Zaterdag 16 september – Flip the Page YA Bookfest bij Nieuwe Veste in Breda

Natuurlijk kan de Brabantse gezelligheid niet missen tijdens de Boekenweek. Bij ‘Flip the Page YA Bookfest’ in Breda kun je verschillende workshops volgen waaronder het maken van je eigen totebag en manga tekenen, maar ook een workshop creatief schrijven. Wie weet maak jij daar wel een begin aan jouw eigen debuut 😉.

Ook zijn er bekende auteurs aanwezig aan wie je het hemd van het lijf kunt vragen, waaronder: Mirjam Mous, Jean Kwok en Moon’s eigen Rima Orie. Engelse auteur Alexandra Christo komt zelfs speciaal overgevlogen naar Nederland en de Amerikaanse Elizabeth Lim is er online bij.

Geen zorgen: er zijn natuurlijk ook de hele dag de leukste boeken en bookish goodies te koop!

 

 

Maandag 18 september – TBR YA Event bij Rozet in Arnhem

Niemand kijkt ooit uit naar maandag, maar aanstaande maandag is dat wel anders. In Arnhem wordt er namelijk een superleuk evenement voor jongeren georganiseerd! Op 18 september vindt de allereerste editie van het ‘The Bookclub Rozet’ plaats bij de Rozet Arnhem. Rima is de hoofdgast van de avond en wordt geïnterviewd door bekende booktokker Nora. Natuurlijk kun je ook zelf een vraag stellen aan de populaire schrijfster. Haar boeken, De Zwendelprins en In het vervloekte hart, kun je ook laten signeren.

De avond staat compleet in het teken van In het vervloekte hart. Na het interview zal ook de eerste bookclub-bijeenkomst starten waarin dit boek centraal staat en het samen met de auteur wordt besproken. Verder kun je meedoen met een boekenswap, nieuwe boeken lenen of kopen en leuke bookish goodies scoren!

Oftewel: een fantastisch evenement dat je als échte boekenliefhebber natuurlijk niet wilt missen.

 

 

Vrijdag 22 september – Young Adult Festival bij de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA)

Nog een superleuk, niet te missen evenement; het Young Adult Festival in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA). Tijdens dit festival zijn er vier verschillende workshops waarvan je er twee kunt volgen. Zo leert Laura Diane je hoe je authentieke personages kunt creëren en geeft Rima schrijfworkshops. Op de dag zelf schrijf je je in voor jouw favoriete workshops. Daarnaast kun je ook bij de selfieboot poseren, je liefdesleven laten beïnvloeden door love witches, snuffelen in leuke boekkraampjes én lekker gratis snacken.

Wat wil je nog meer? Vergeet niet je favoriete boek mee te nemen, want die heb je nodig tijdens het festival! Twijfel je nog welk boek je moet meenemen? Neem dan vooral een kijkje op onze Instagrampagina, daar hebben we speciaal voor de Boekenweek van Jongeren een lijstje gemaakt met de leukste YA-boeken.

 

Auteurs
Auteur: Rima Orie

Haar vrienden beschrijven haar als 'mom friend', 'pure chaos' en 'wéér-een-nacht-doorgehaald-om-haar-deadlines-te-halen-Riem', maar eigenlijk is Rima Orie (1994) gewoon een auteur die ervan houdt om haar lezers mee te nemen op fantastische avonturen naar magische werelden. Maar vergis je niet: Rima vermengt fantasie altijd met de realiteit. Onderwerpen als racisme, klassenverschillen, onderdrukking en kolonialisme hebben altijd een plek in haar verhalen.Overdag werkt Rima als jurist bij de gemeente, want, hé: alle superhelden hebben een normale baan om te verhullen waar ze echt mee bezig zijn, toch?Rima's debuut, De Zwendelprins, werd o.a. genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, het Beste...

Boeken
Rima Orie - In het vervloekte hart
Rima Orie

Een fantastisch nieuw YA-boek van de auteur van De Zwendelprins

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws