Zoeken
Writers Wednesday: Estelle Maskame
Het is alweer april. Hoog tijd voor een van onze auteurs om weer een aantal vragen te beantwoorden. In deze editie hebben wij niemand minder dan Estelle Maskame vragen mogen stellen. 13 april verschijnt haar succesvolle DIMILY-serie in een nieuw jasje bij Moon.

Writers Wednesday: Estelle Maskame

Gepubliceerd op 5 april, 2023 om 12:00, aangepast op 13 april, 2023 om 10:59

OVER DE AUTEUR:

Estelle Maskame begon op haar dertiende met schrijven aan de #DIMILY-trilogie. Ze publiceerde via Wattpad en bouwde een schare fans op van meer dan vier miljoen lezers. Nu is ze vijfentwintig jaar en een fenomeen. Ze schreef vele YA-boeken, reist de hele wereld over en heeft ruim 150.000 volgers op Twitter.

 

 

DE VRAGEN:

Heb je een vaste schrijfroutine? En waar schrijf je het liefst?

Ik schrijf gedurende het winterseizoen meestal op doordeweekse dagen en dan elke dag een paar uurtjes. Ook hou ik ervan om te schrijven in de Starbucks bij mij in de buurt.  

 

Wat zou je als advies willen meegeven aan jonge auteurs?

Schrijf wat je wilt schrijven. Er zijn geen regels met betrekking tot het schrijven – heb gewoon plezier in wat je doet en geniet daarvan! Maak je niet druk over wat anderen ervan zullen vinden.

 

Je bent erg actief op social media. Wat is jouw favoriete platform?

Op dit moment kan ik enorm genieten van TikTok! Het is zo’n leuk platform om mijn boeken op te delen.

 

Het is heel leuk om te zien hoe jij contact onderhoudt met jouw lezers via social media! Het biedt jou ook de mogelijkheid om van dichtbij te zien wat jouw boeken voor hen betekenen. Wat is de leukste reactie die jij ooit hebt mogen ontvangen van een fan?

Het is een traditie geworden voor mijn lezers om de zin 'no te rindas', in het Spaans 'geef niet op', uit de DIMILY-serie te laten tatoeëren. Ik sta er iedere keer opnieuw versteld van dat de boeken zó geliefd zijn bij mijn lezers dat zij er zelfs een tattoo van laten zetten, om het te vereeuwigen!

 

Heb je nog specifieke verlangens op schrijfgebied? Iets wat je op een dag nog hoopt te bereiken?

Ik zou het geweldig vinden om op een dag een poging te wagen tot het schrijven van een thriller, maar voor nu hou ik het voorlopig op het schrijven van romans.

 

Hoe is het om voor de eerste keer een new adult-boek te schrijven? Merk je een verschil tijdens het schrijven? Heeft iets jou verrast?

Ik vind het zo ontzettend leuk! Ik ben nu zelf vijfentwintig, en het voelt daardoor heel natuurlijk om te schrijven over personages die in de twintig zijn.

Auteurs
Auteur: Estelle Maskame

Estelle Maskame begon op haar dertiende met schrijven aan de #DIMILY-trilogie. Ze publiceerde via Wattpad en bouwde een schare fans op van meer dan vier miljoen lezers. Nu is ze vierentwintig jaar en een fenomeen. Ze schreef vele YA-boeken, reist de hele wereld over en heeft ruim 150.000 volgers op Twitter.

Boeken
Estelle Maskame - De complete DIMILY-serie
Estelle Maskame

Estelle Maskame - Did I Mention I Love You?
Estelle Maskame

Het eerste deel van de heerlijke #DIMILY-trilogie

Estelle Maskame - Did I Mention I Need You?
Estelle Maskame

Het tweede deel van de verrukkelijke #DIMILY-trilogie

Estelle Maskame - Did I Mention I Miss You?
Estelle Maskame

Het derde en laatste deel van de onvergetelijke #DIMILY-trilogie

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws