Zoeken
Vraag maar raak Vrijdag – Q&A Instagram
Het is weer tijd voor de Vraag maar raak Vrijdag! Vandaag geeft redactiestagiaire Mari-Lucia antwoord op alle vragen die jullie gesteld hebben via Instagram.

Vraag maar raak Vrijdag – Q&A Instagram

Gepubliceerd op 24 maart, 2023 om 12:00, aangepast op 20 maart, 2023 om 16:32

Wat doe je voor werk als je redacteur bent?

Een redacteur houdt zich voornamelijk bezig met de eerste fase van het uitgeefproces. Hierin worden ingezonden manuscripten gelezen, manuscripten geredigeerd, contact onderhouden met auteurs, passende illustratoren gezocht en wordt er nagedacht over vormgeving van de omslagen. Zodra het manuscript ‘af’ is en zowel de redacteur als de auteur er helemaal tevreden over zijn, gaat het verhaal naar de bureauredacteur. In deze laatste fase wordt de tekst mooi opgemaakt, kijken er proeflezers mee en zetten we de laatste puntjes op de i, voor het boek naar de drukker gaat. En zo worden onze fantastische boeken gecreëerd. 

 

Moet ik mijn hele manuscript naar jullie opsturen of mogen het ook een paar hoofdstukken zijn?

Het is niet verplicht om een compleet manuscript naar ons op te sturen, een paar hoofdstukken sturen mag ook. Wel vinden wij het fijn als je altijd een synopsis meestuurt. Zo’n samenvatting maakt het voor ons namelijk wat makkelijker om het verloop van het hele verhaal voor ons te zien en om in te schatten of het manuscript bij ons fonds zou passen. Weet je niet zeker of je al genoeg materiaal hebt? Stuur het dan alsnog naar ons op. Want wie niet waagt die niet wint!

 

Wanneer komt jullie zomeraanbieding online?

Bij uitgeverij Moon geven we geen speciale catalogus uit waarin nieuwe boeken voor de zomer worden aangeboden. In plaats daarvan kun je aankondigingen van nieuwe boeken op onze website vinden (onder het kopje ‘wat verschijnt er in…’).  Houd de website dan ook goed in de gaten om te ontdekken welke mooie titels er de komende tijd zullen verschijnen!

 

Welke toffe YA boeken komen er dit jaar (of volgend jaar) nog uit?

*tromgeroffel* Een midprice-editie van de DIMILY-serie! Yahh! Eindelijk is het zover en kunnen we in april genieten van de geweldige boeken serie van Estelle Maskame, die in een nieuw jasje is gestoken. Ik kan persoonlijk niet wachten om deze trilogie in handen te hebben en mezelf te verliezen in het verhaal van Eden en Tyler. Ook kunnen we later dit voorjaar genieten van het spectaculaire boek Lang leve Jane  van Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows. Deze drie talentvolle auteurs nemen je mee naar Engeland in het jaar 1553 en vertellen je hoe het verhaal van Jane Grey écht had moeten gaan.

 

Blijf up-to-date en volg onze socials, want binnenkort onthullen we de covers van deze boeken!

 

Wat zijn jullie favoriete Moon-boeken?

Zoals je misschien al kunt raden is deze vraag onmogelijk voor ons om te beantwoorden. Alle boeken die wij uitgeven zijn op hun eigen manier bijzonder en hebben allemaal ons hart veroverd. Zo weet het ene boek ons echt te ontroeren en het andere ons tot op de laatste bladzijde in spanning vast te houden! Voor ieder wat wils dus. Daarom delen wij wél regelmatig boekentips op onze socials, neem gerust een kijkje op onze Instagram en TikTok 😉.

Auteurs
Boeken
Estelle Maskame - De complete DIMILY-serie
Estelle Maskame

Estelle Maskame - Did I Mention I Love You?
Estelle Maskame

Het eerste deel van de heerlijke #DIMILY-trilogie

Estelle Maskame - Did I Mention I Need You?
Estelle Maskame

Het tweede deel van de verrukkelijke #DIMILY-trilogie

Estelle Maskame - Did I Mention I Miss You?
Estelle Maskame

Het derde en laatste deel van de onvergetelijke #DIMILY-trilogie

Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows - Lang leve Jane
Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows

Wie heeft er ooit gezegd dat geschiedenis saai moet zijn?

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws