Zoeken
Vraag maar raak Vrijdag – Mari-Lucia © Mari-Lucia Morais, 24, stagiaire bij Moon
Het is weer tijd voor de Vraag maar raak Vrijdag en vandaag leren jullie onze nieuwe stagiaire Mari-Lucia kennen!

Vraag maar raak Vrijdag – Mari-Lucia

Gepubliceerd op 10 februari, 2023 om 12:00, aangepast op 2 maart, 2023 om 11:19

Mari-Lucia Morais, 24, stagiaire bij Moon

Wat heb je gestudeerd en voor je tijd bij Moon gedaan?

Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn opleiding ben ik op ontdekkingstocht gegaan en heb ik verschillende kanten binnen de creatieve industrie mogen ervaren. Zo heb ik de specialisatie Mediamarketing gedaan, het themasemester Ondernemerschap gevolgd en om uit mijn comfortzone te stappen het afgelopen halfjaar de minor Theater binnen de beroepspraktijk gedaan.  Dit was een enorme ervaring😉. Van deze tijd heb ik veel geleerd en ik heb ontdekt dat het bedenken, ontwerpen en creëren van fysieke producten iets is waar ik erg enthousiast van word. Voorheen heb ik al eens mogen ervaren hoe het is om een kinderspel uit te brengen. Maar als boekenliefhebster wilde ik altijd al ondervinden wat er allemaal komt kijken bij het uitgeven van een kinderboek. Daarom is stage lopen bij uitgeverij Moon voor mij een droom die uitkomt. Deze stage is onderdeel van mijn laatste studiejaar en voor mij dé kans om ervaring en kennis op te doen voor het maken van mijn afstudeeropdracht, namelijk: een kinderboek.

Hoe lang werk je al bij Moon?

Dit is mijn eerste stageweek bij Moon.
 

Wat doe je graag naast je werk?

In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, dit is dan even mijn momentje om mijn eigen leven te vergeten en mezelf compleet te verliezen in het leven van de personages uit het boek. Ook hou ik ervan om te tekenen, te schilderen of te naaien, zolang ik maar creatief bezig ben. Daarnaast kan ik uren lang wegzwijmelen bij zoetsappige romantische komedies, die ik het liefst al 100x heb gezien en niet later zijn uitgebracht dan het jaar 2009.

Welk boek heeft speciale herinneringen voor jou?

Om eerlijk te zijn vind ik het lastig om maar één boek te benoemen dat een speciale herinnering voor mij heeft. Maar als ik dan toch moet kiezen kies ik voor het boek Let it snow van John Green, Lauren Myracle en Maureen Johnson. Dit boek heeft echt mijn hart gestolen. Het begon als een boek dat ik moest lezen voor een boekbespreking, maar eindigde als een boek dat ik samen met een vriendin tot de dag van vandaag jaarlijks herlees als kersttraditie.

Wat is je favoriete Moon-boek?

De kinderboeken van Carry Slee met de illustraties van Dagmar Stam zijn mijn favoriet. Als kind heb ik vroeger de boeken Zandtaartjes en Rood met witte stippen verslonden.

Wat was het leukste project waar je aan hebt gewerkt bij Moon en waarom?

Op dit moment kan ik dat nog niet zeggen, omdat ik dus pas net begonnen ben, maar ik kijk wel uit naar alle leuke projecten waar ik nog aan ga mogen werken bij Moon.

Wat voor soort boek zou je heel graag een keer willen uitgeven?

Mijn droom is om zelf een keer een kinderboek of prentenboek uit te geven, omdat er voor mij geen leukere doelgroep is om boeken voor te maken.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Het laatste boek dat ik heb gelezen is Fabulant, een boek van Uitgeverij Moon zelf. Fabulant is een boek voor 10+ over een magische wereld en deed mij, als Disney-fan, erg denken aan Alice in Wonderland en Narnia en is zeker een aanrader 😉.

----------------------------------------------------
Dilemma’s

Hardcover OF paperback

Voor mij is hier geen twijfel over mogelijk, 100% hardcover. Boeken zijn voor mij erg speciaal en je zou zelfs bijna kunnen zeggen heilig. Thuis is dan ook de regel dat mijn boeken niet worden gevouwen. Paperbacks vind ik erg fragiel, maar aangezien er tegenwoordig minder hardcovers worden uitgegeven moet ik toegeven dat ik ook paperbacks aanschaf.

E-boek OF luisterboek

Tot nu toe ben ik nog van de oude stempel en gebruik ik geen van beide. Het liefst heb ik een fysiek boek in mijn handen dat ik nog ouderwets uitklap in de trein of heerlijk aan het strand. Maar als ik echt zou moeten kiezen heb ik liever een luisterboek, zodat ik al luisterend mezelf kan verdiepen in het verhaal.

Fantasy OF contemporary

Contemporary. Het herkennen van situaties tijdens het lezen vind ik heerlijk. Soms levert dat zelfs hele leuke herinneringen op. Daarnaast ben ik geen fantasy-lezer, Fabulant was mijn eerste fantasy-boek.

Horror OF sciencefiction

Geen van beide, ik hou daarentegen wel van boeken waar moordzaken in voor komen. Dat is iets waar ik helemaal in op kan gaan. Zo erg zelfs dat ik bij de laatste bladzijde enorm kan balen als ik ál die tijd de verkeerde moordenaar in gedachte had!

Vampiers OF weerwolven

Oehh… bij de gedachte aan vampiers krijg ik al rillingen over mijn hele rug, helemaal niets voor mij, haha, dus dan kies ik sowieso voor weerwolven.

Een boek met een love triangle OF een boek zonder romance

Wat films en boeken betreft ben ik echt een oude romanticus. Ik kan mij niet voorstellen hoe het is om een boek te lezen waarin er geen romantische verhouding plaatsvindt. Ik MOET een love triangle in mijn boek hebben, anders word ik gek!

Een boekenlegger OF een ezelsoor

Zoals eerder benoemd zijn boeken voor mij bijna heilig en kan ik er niet tegen als er een vouw in mijn boek zit, laat staan een ezelsoor. Dus ik kies 100% voor een boekenlegger, die het liefst zo dun mogelijk is!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws