Zoeken
Vraag maar raak Vrijdag - Adriënne
Het is weer tijd voor de Vraag maar raak Vrijdag en vandaag maken jullie kennis met Adriënne: de tijdelijke vervangster van onze redacteur Nina.

Vraag maar raak Vrijdag - Adriënne

Gepubliceerd op 16 september, 2022 om 09:00, aangepast op 19 september, 2022 om 10:31

"'


Adriënne Ummels, 26 jaar, bureauredacteur 

Wat heb je gestudeerd en voor je tijd bij Moon gedaan?

Ik heb Frans gestudeerd en daarna een onderzoeksmaster Literary studies afgerond. Omdat ik na mijn studie toch een beetje de verbinding met de praktijk miste én superveel van boeken houd, ben ik stage gaan lopen bij uitgeverij Hollands Diep. Dat beviel zo goed dat ik daarna ben blijven freelancen in de uitgeefbranche. Eerst als persklaarmaker en corrector, daarna vooral als bureauredacteur.

 

Hoe lang werk je al bij Moon?

Sinds begin augustus, dus nu ongeveer anderhalve maand 😉.

 

Wat doe je graag naast je werk?

Lezen (uiteraard), wandelen, nieuwe recepten uitproberen (liefst een lekkere cake of iets met brood) en naar podcasts luisteren.

 

Welk boek heeft speciale herinneringen voor jou?

Alle boeken uit de Jubelientje-reeks van Hans Hagen. Die heb ik zo vaak gelezen, dat ik me die verhalen (en de illustraties van Philip Hopman!) nog steeds heel erg sterk voor de geest kan halen. Van het toverboekje dat Jubelientje krijgt als ze leert schrijven tot aan de tientallen stickertjes die ze in de supermarkt print bij de weegschaal.

 

Wat is je favoriete Moon-boek?

Ik word nog steeds heel blij als ik de Zomer-serie van Jenny Han in mijn boekenkast zie staan. Die heb ik een aantal jaar geleden voor het eerst gelezen en dat is echt dé perfecte serie om er (opnieuw) bij te pakken als het zonnetje schijnt (of juist als het supervies weer is en je je even op het strand wil wanen). En Jenny’s andere serie, over Lara Jean, is ook een favoriet.

 

Wat was het leukste project waar je aan hebt gewerkt bij Moon en waarom?

Dat is moeilijk kiezen, maar dan ga ik toch voor Van vliegeren tot vogelspotten van Marianne Busser en Ron Schröder. Dit was een van de eerste projecten bij Moon waar ik mee begon en ik vond het ontzettend tof om meteen met zoveel verschillende illustratoren te mogen samenwerken. Het eindresultaat is heel kleurrijk en vrolijk en past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek dit jaar: Gi-ga-groen.

 

Wat voor soort boek zou je nog heel graag een keer willen uitgeven?

Het lijkt me gaaf om eens achter de schermen mee te werken aan een limited edition met sprayed edges en een speciale cover (met spot-UV, goudfolie of een preeg…).

 

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Dat was The Girls Are All So Nice Here van Laurie Elizabeth Flynn. Het deed me een beetje denken aan de Pretty Little Liars-serie van Sara Shepard (ook een favoriet!), maar dit verhaal speelt zich af op een universiteit en bevat meer tijdsprongen. De hoofdpersonages zijn dus wat ouder en de thema’s die worden aangestipt nog een stuk donkerder.

 

----------------------------------------------------

Dilemma's 
 

Hardcover OF paperback

Ik heb graag altijd een boek bij me en paperbacks zijn vaak net een stukje lichter 😉.

E-boek OF luisterboek

Luisterboek! Zie ook: mijn liefde voor podcasts.

Fantasy OF contemporary

Contemporary is meer mijn go to-genre, maar er staan momenteel wel een aantal fantasy-reads op mijn TBR!

Horror OF sciencefiction

Ik hou heel erg van spannende boeken, dus als ik écht moet kiezen ga ik toch voor horror.

Vampiers OF weerwolven

Kleine (grote?) bekentenis: geen van beiden… Na Twilight heb ik geen boeken meer gelezen waarin vampieren of weerwolven voorkwamen.

Een boek met een love triangle OF een boek zonder romance

Een goedgeschreven romance vind ik dan wel weer heel leuk om te lezen!

Een boekenlegger OF een ezelsoor

100% een boekenlegger! Vind ik leuk om te sparen en het ziet er een stuk gezelliger uit.

Auteurs
Boeken
Jenny Han - De zomer waarin alles veranderde (The Summer I Turned Pretty)
Jenny Han

The Summer I Turned Pretty nu ook als serie op Amazon Prime!

Jenny Han - Een zomer zonder jou
Jenny Han

Het tweede deel in de The Summer I Turned Pretty-trilogie (nu te zien op Amazon Prime)!

Jenny Han - Zomer voor altijd
Jenny Han

Het derde deel in de The Summer I Turned Pretty-trilogie (nu te zien op Amazon Prime)!

Marianne Busser & Ron Schröder - Van vliegeren tot vogelspotten
Marianne Busser & Ron Schröder

Hét perfecte prentenboek voor de Kinderboekenweek 2022!

Jenny Han - PS Ik hou nog steeds van je
Jenny Han

Vervolg op feel good-liefdesverhaal Aan alle jongens van wie ik hield

Jenny Han - Veel liefs, Lara Jean
Jenny Han

Nu ook het derde boek over de fantastische Lara Jean als film op Netflix!

Sara Shepard - The Good Girls
Sara Shepard

Voor alle fans van Pretty Little Liars: het vervolg op The Perfectionists!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws