Zoeken
Vraag maar raak Vrijdag - Esther
Het is weer tijd voor de Vraag maar raak Vrijdag en vandaag leren jullie onze nieuwe stagiaire kennen!

Vraag maar raak Vrijdag - Esther

Gepubliceerd op 19 augustus, 2022 om 10:00, aangepast op 18 augustus, 2022 om 16:44


Esther van Andel, 23 jaar, stagiaireWat heb je gestudeerd en voor je tijd bij Moon gedaan?

Ik heb de bachelor Nederlandse taal en cultuur gedaan aan de UvA en doe nu de masters Redacteur/editor en Boekwetenschap. Deze stage is onderdeel van die eerste master, die ik eind januari afrond. Het halfjaar erna maak ik dan Boekwetenschap af en als dat klaar is wil ik nog de lerarenopleiding gaan doen. Je ziet het: ik ben nog lang niet klaar met studeren, haha. Daarnaast werk ik ook bij de OBA, de bieb van Amsterdam, waar ik vaak Moon-boeken natuurlijk altijd een extra prominent plaatsje geef 😉.
 

Hoe lang werk je al bij Moon?

Sinds begin augustus, dus nu ruim twee weken. 
 

Wat doe je graag naast je werk?

Lezen, uiteraard haha, en verder ga ik heel graag naar de film en naar musea. Ook hou ik van zingen. En ik vind het natuurlijk superleuk om met vriendinnen af te spreken.

 

Welk boek heeft speciale herinneringen voor jou?

Lastige keuze! Ik ben mijn hele leven al dol op boeken dus er zijn zoveel titels waar ik warme herinneringen aan heb. Zo vond ik Vos en Haas van Sylvia Van den Heede superleuk, mede door de mooie tekeningen van Thé Tjong-Khing. Ook de boeken van Annie M.G. Schmidt hebben een speciaal plekje in mijn hart.
Toen ik wat ouder werd was ik echt verslaafd aan de YA-boeken van Carry Slee, zoals Radeloos en Afblijven, en ik verslond de Hoe overleef ik-boeken van Francine Oomen.

 

Wat is je favoriete Moon-boek?

Moeilijk! Zoveel mooie boeken om uit te kiezen, en ik heb ze natuurlijk nog lang niet allemaal gelezen. Ik ben in elk geval verliefd op alle mooie prentenboeken, zoals In een potje en Superkat. En de Carry Slee-boeken roepen dus ook superveel leuke herinneringen op. Maar er zijn ook nog heel veel titels die ik nog graag wil gaan lezen! Zo ben ik bijvoorbeeld heel erg benieuwd naar De geur van groen van Pamela Sharon, vanwege het interessante perspectief.

 

Wat was het leukste project waar je aan hebt gewerkt bij Moon en waarom?

Dat kan ik nu nog niet zo goed zeggen omdat ik natuurlijk pas net ben begonnen. Ik ben nu vooral nog heel benieuwd naar alle toffe dingen die ik de komende maanden ga doen en leren!

 

Wat voor soort boek zou je nog heel graag een keer willen uitgeven?

Het lijkt me heel leuk om een prentenboek uit te geven in een historische setting, bijvoorbeeld in de middeleeuwen, dat niet alleen leerzaam is maar ook de geschiedenis tot leven wekt!

 

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Dat was Mijn dikke vette zombiegoudvis 3 van Mo O'Hara, dat in november bij Moon verschijnt. Ik mocht meehelpen met de redactie van de vertaling van Kristel Bosua. Supergrappig boek! 
Het laatste boek dat ik 'voor mezelf' las was Een vriendschap van Silvia  Avallone, een prachtig boek over een complexe maar ontzettend hechte vriendschap tussen twee meisjes die in alles elkaars tegenpolen lijken. 


----------------------------------------------------
 

Dilemma’s

Hardcover OF paperback

Hoewel paperbacks natuurlijk lekker licht zijn en makkelijk mee te nemen, kies ik toch voor hardcover. Niet alleen vind ik die zo mooi staan in de kast, maar het heeft ook gewoon wat om zo'n stevig boek vast te houden.

 

E-boek OF luisterboek

Luisterboek! Meestal lees ik altijd een fysiek boek en ben ik tegelijkertijd bezig in een ander luisterboek. Ik vind het heerlijk om bijvoorbeeld tijdens het wandelen voorgelezen te worden. Ik snap het gemak van e-boeks, maar ze kunnen het voor mij niet winnen van een fysiek boek.

 

Fantasy OF contemporary

Contemporary, omdat ik herkenning vinden in personages en settings altijd heel leuk vind. Eigenlijk lees ik nooit fantasyboeken, maar wie weet komt daar nog verandering in!
 

Horror OF sciencefiction

Eigenlijk lees ik beide genres niet zo vaak, maar ik kan wat spanning altijd wel waarderen, dus dan ga ik voor horror!

 

Vampiers OF weerwolven

Hmm, dan ga ik toch voor weerwolven. Ik vind hun geloei bij maanlicht toch altijd wel iets magisch hebben.

 

Een boek met een love triangle OF een boek zonder romance

All you need is love! Doe mij dus maar een love triangle 😊.

 

Een boekenlegger OF een ezelsoor

Sowieso een boekenlegger! Boeken zijn echt mijn kindjes, dus die behandel ik met veel zorg. Bovendien vind ik boekenleggers ook leuke verzamelobjecten.

Auteurs
Auteur: Carry Slee

Carry Slee is de bekendste kinderboekenauteur van Nederland. Hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Tien keer won ze de prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Jonge Jury. Van haar boeken zijn meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht en een aantal van haar boeken werd succesvol verfilmd.

Boeken
Carry Slee - Radeloos
Carry Slee

Een spannende en emotionele Carry Slee-klassieker

Pamela Sharon - De geur van groen
Pamela Sharon

Op de tiplijst van de Jonge Jury 2020!

Mo O'Hara - Mijn dikke vette zombiegoudvis 3
Mo O'Hara

Twee gloednieuwe, knotsgekke verhalen over Frankie de zombiegoudvis

Deborah Marcero - In een potje
Deborah Marcero

Een prachtig, hartverwarmend prentenboek over vriendschap

Cora Sakalli - Superkat
Cora Sakalli

Een bijzonder prentenboek over hoe gewoon ook heel bijzonder kan zijn

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws