Zoeken
Vraag maar raak Vrijdag - Manuela
Het is weer tijd voor de Vraag maar raak Vrijdag en vandaag leren jullie onze nieuwe stagiaire kennen!

Vraag maar raak Vrijdag - Manuela

Gepubliceerd op 11 februari, 2022 om 12:00, aangepast op 11 februari, 2022 om 16:56

Foto stagiaire Manuela

Manuela Al, 23 jaar, stagiaire 

 

Wat heb je gestudeerd en voor je tijd bij Moon gedaan?

Ik heb Media, Informatie en Communicatie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn bachelor heb ik stage mogen lopen op de redactie van het meidentijdschrift Fashionchick Girls. Na deze stage heb ik nog een aantal maanden freelance mogen schrijven voor dit tijdschrift. Onwijs leuk en leerzaam! Hierdoor wist ik één ding zeker: later wil ik op een redactie werken. Nadat ik mijn bachelor had behaald, wilde ik mij graag verder specialiseren in schrijven. Vanaf kleins af aan verzin ik al verhalen en ben ik graag creatief bezig in de vorm van tekenen.

Na mijn bachelor heb ik eerst een jaar de premaster Schrijven en Vertalen gevolgd. Na deze premaster kon ik beginnen aan de master Communicatie- en Informatiewetenschappen: Schrijven en Vertalen, met de specialisatie schrijven, aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Buiten mijn studie om werk ik in een boekhandel, waar ik mensen graag help bij het uitzoeken van mooie boeken. Na mijn stage begin ik aan mijn masterscriptie en dan ben ik (hopelijk) aan het einde van dit jaar klaar.

 

Hoe lang werk je al bij Moon?

Dit is mijn tweede week bij Moon! Ik loop tot eind juni stage en heb superveel zin in de aankomende maanden 😊.

 

Wat doe je graag naast je werk?

Lezen, maar dat is geen verrassing geloof ik 😉. Het tekenen van portretten van mensen en dieren is daarnaast een grote passie van mij. Ik ben begin vorig jaar mijn eigen tekenbedrijf gestart, om portretten voor andere mensen te tekenen. Heel leuk om te doen! Naast tekenen ben ik graag sportief bezig. Ik ben drie keer per week op het voetbalveld te vinden. Ook spreek ik graag af met vrienden en reis ik de hele wereld over voor concerten van mijn favoriete artiesten!

 

Welk boek heeft speciale herinneringen voor jou?

Daar hoef ik niet lang over na te denken! Dat is de hele serie van De Kinderen van de Grote Beer van Carry Slee. Mijn moeder las vroeger altijd voor uit deze serie. Ik wilde niet gaan slapen voordat ze een hoofdstuk (lees: de helft van het boek) had voorgelezen. Ik denk dat mijn moeder ieder boek wel 100 keer samen met mij heeft gelezen. Ik heb alle edities bewaard 😊.

 

Wat is je favoriete Moon-boek?

Zo veel keuze! Ik heb echt een zwak voor romance-boeken. De serie van Jenny Han, Aan alle jongens van wie ik hield, heb ik echt meerdere keren van kaft tot kaft gelezen. Maar mijn favoriete boeken blijven de boeken van Carry Slee. Ik heb alle oude edities van bijvoorbeeld Razend, Lover of Loser en Radeloos nog. Heel tof om te zien hoe de nieuwe edities er nu uitzien. Dit blijven zulke goede boeken met hele belangrijke verhalen en boodschappen. Verder heb ik nog heel veel boeken op mijn tbr-lijst staan, dus wie weet zit daar een nieuwe favoriet tussen!

 

Wat was het leukste project waar je aan hebt gewerkt bij Moon en waarom?

Haha, deze vraag kan ik eigenlijk nog niet beantwoorden! Ik ben pas net begonnen, maar ik kijk onwijs uit naar alle mooie projecten en nieuwe dingen die ik ga leren 😊.

 

Wat voor soort boek zou je nog heel graag een keer willen uitgeven?

Ik zou graag Nederlandse young adult-boeken willen uitgeven. Er zijn mega veel young adult-boeken in het Engels te vinden, maar om meer young adult-boeken van Nederlandse schrijvers te zien lijkt me heel vet!

 

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Oeh ik heb alvast mogen lezen in Het leuke lenteboek dat volgende maand verschijnt. Superleuk!

 

Dilemma’s

Hardcover OF paperback

Hardcovers zien er altijd heel mooi en fancy uit! Maar als ik moet kiezen dan ga ik toch voor een paperback. Als ik op vakantie ben en ik lig in een ligstoel te lezen, dan zijn paperbacks net iets handiger om mee te nemen in mijn tas.

 

E-boek OF luisterboek

E-boek! Ik heb geen concentratie voor een luisterboek. Ik dwaal dan veel te snel af met mijn gedachten. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo van de digitale boeken. Ik heb veel liever een fysiek boek in mijn handen waar ik heerlijk doorheen kan bladeren en de bladzijdes kan ruiken.

 

Fantasy OF contemporary

Contemporary! Ik lees eigenlijk veel te weinig fantasy boeken. Is het te laat om nog een goed voornemen voor 2022 te starten 😉?

 

Horror OF sciencefiction

Beide genres lees ik niet zo veel. Als ik moet kiezen, dan zou ik voor horror gaan. Lekker spannend!

 

Vampiers OF weerwolven

Weerwolven! Bloederige vampiers laat ik liever links liggen, haha.

 

Een boek met een love triangle OF een boek zonder romance

Dit is voor mij geen dilemma. 100% een boek met een love triangle. Ik vind het heerlijk om romance-boeken te lezen, dus ik zou zeker niet zonder kiezen.

 

Een boekenlegger OF een ezelsoor

Ik denk dat ik heel veel mensen pijn doe door dit te zeggen, maar ik kies dan voor een ezelsoor. Ik vind dat boeken er best een beetje geleefd uit mogen zien. Dit doe ik trouwens alleen bij mijn eigen boeken. Als ik een boek leen dan gebruik ik gewoon een boekenlegger 😉.

Auteurs
Auteur: Carry Slee

Carry Slee is de meest bekende kinderboekenauteur van Nederland. Hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Tien keer won ze de prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Jonge Jury. Van haar boeken zijn meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht en een aantal van haar boeken werd succesvol verfilmd.

Auteur: Jenny Han

Bestsellerauteur Jenny Han is geboren en opgegroeid in Richmond, Virginia. Ze ging naar de University of North Carolina en behaalde daarna een MFA in Writing for children aan de New School in New York. Ze woont in Brooklyn. Jenny Han is inmiddels uitgegroeid tot een superster. Haar boeken verschijnen met een eerste druk van 350.000 exemplaren in de VS en de roem snelt haar internationaal vooruit.

Boeken
Carry Slee - Razend
Carry Slee

Een Carry Slee-klassieker nu in herziene uitgave met nieuwe cover

Carry Slee - Lover of Loser
Carry Slee

Carry Slee - Radeloos
Carry Slee

Een spannende en emotionele Carry Slee-klassieker

Diverse auteurs - Het leuke lenteboek
Diverse auteurs

Een leuke lentevoorleesbundel vol sprankelende verhalen en illustraties

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws