Zoeken
Vraag maar raak Vrijdag - Renée
Het is weer tijd voor de Vraag maar raak Vrijdag en vandaag leren jullie onze stagiaire Renée kennen!

Vraag maar raak Vrijdag - Renée

Gepubliceerd op 14 januari, 2022 om 14:56, aangepast op 14 januari, 2022 om 15:13

Renée

Renée Scheeren, 24 jaar, stagiaire

 

Wat heb je gestudeerd en voor je tijd bij Moon gedaan?

Ik heb Engelse Taal en Cultuur gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Tijdens mijn bachelor heb ik drie jaar gewerkt in een boekhandel waar ik een eigen spreekuur had voor klanten om langs te komen voor de perfecte kinderboekentips. Ik ben vervolgens stage gaan lopen bij New Book Collective, een bedrijf dat (onafhankelijke) uitgeverijen uit Nederland en België, zoals Blossom Books, Manteau en Uitgeverij Vrijdag, ondersteunt bij de verkoop en/of promotie. Toen wist ik het zeker, het boekenvak is waar ik thuishoor! Ik ben me gaan verdiepen in de mogelijke opleidingen en heb uiteindelijk gekozen voor de master Boekwetenschap aan de UvA. Daarnaast heb ik ook de LOI-opleiding Adobe Expert gevolgd. Ik ben momenteel nog bezig met mijn masterscriptie (help!) en mijn stage bij Moon is ook onderdeel van de master.

 

Hoe lang werk je al bij Moon?

Ik loop sinds augustus 2021 stage bij Moon, dus dat betekent dat ik hier nog maar een half maandje ben en dan is mijn stage alweer voorbij…

 

Wat doe je graag naast je werk?

Ik hou natuurlijk heel erg van lezen, hoewel het moeilijk is om naast de stage nog veel voor mezelf te lezen. Verder vind ik het heel leuk om te koken/bakken, serie of film te kijken, te puzzelen, koffie te drinken met vrienden en zit ik graag achter de naaimachine! Sinds ik de naaispullen van mijn grootmoeder geërfd heb, vind ik het erg leuk om zelfgemaakte cadeaus te bedenken. Ik heb in 2019 zelfs een booksleeve-winkeltje op Etsy geopend.

 

Welk boek heeft speciale herinneringen voor jou?

Mijn antwoord is eigenlijk bijna hetzelfde als dat van Luna 😉. De brief voor de koning en Geheimen van het Wilde Woud van Tonke Dragt heeft mijn vader vroeger vaak aan mij voorgelezen. Deze boeken zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Maar ook Robijnrood van Kerstin Gier, dit is een van de boekenseries die me echt helemaal verzot op lezen heeft gemaakt.

 

Wat is je favoriete Moon-boek?

Dit is heel lastig. Ik lees al heel lang boeken van Moon. Er zijn dus ook veel boeken uit de Full Moon-fase die ik erg leuk vond. De Chaos-trilogie van Patrick Ness bijvoorbeeld, de boeken van Maggie Stiefvater maar ook de Een verschrikkelijke schoonheid-serie van Libba Bray. Maar als ik echt moet kiezen, zou ik nu toch voor De Grote Race van Ruby Coene gaan. Ik weet zeker dat ik ook als 10/12-jarige helemaal verliefd op De Legendes van Li en Nao zou zijn geweest. Het combineert twee van mijn grootste hobby’s: lezen en puzzelen. Wat wil je nog meer?!

 

Wat was het leukste project waar je aan hebt gewerkt bij Moon en waarom?

Ik heb zo ongelofelijk veel leuke dingen mogen doen bij Moon en zoveel nieuwe dingen geleerd dat het bijna onmogelijk is om te zeggen wat het leukste project was. Ik vond het ontzettend leuk om mee te mogen lezen met Sex Education – Eerste hulp bij het leven. Ik ben enorm fan van de serie dus dat de boeken tijdens mijn stage zijn verschenen, is ontzettend tof! Vormgeven is ook wel een van mijn grote passies en Sex Education – Eerste hulp bij het leven is zo gaaf vormgegeven! Echt een prachtig boek om naar te kijken en dan ook nog boordevol fijne informatie.

Maar misschien was het opstarten van het TikTok-account samen met Luna en Nina toch wel het allerleukste. We hebben zoveel lol gehad samen en er zijn echt hele leuke filmpjes uitgekomen. En we hebben nu zelfs ons eerste filmpje met 30K views!

 

Wat voor soort boek zou je nog heel graag een keer willen uitgeven?

Ik zou het heel erg leuk vinden om aan een Nederlandse YA te werken, zeker als het fantasy is. Fantasy is echt mijn favoriete genre en als je dan zelf ook mag meelezen en -denken, lijkt dat me ongelofelijk gaaf.

 

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Het Reservaat. Een heel gaaf dystopisch verhaal geschreven door Barbara Jurgens dat later dit jaar bij ons gaat verschijnen. Echt een aanrader!

 

Dilemma’s

Hardcover OF paperback

Hardcover! Ik houd ook heel erg van paperbacks, maar er is toch iets bijzonders aan zo’n mooie hardcover en dat tevreden krakje als je hem opendoet, haha.

 

E-boek OF luisterboek

Hm, toch liever een e-boek. Ik raak heel snel afgeleid bij een luisterboek en vergeet dan gewoon compleet om te luisteren.

 

Fantasy OF contemporary

Ik ben een heel erge moodreader dus dit wisselt constant, maar over het algemeen is fantasy toch echt mijn favoriete genre.

 

Horror OF sciencefiction

Geen horror voor mij! Ik blijf erover nadenken en ik kan er niet van slapen. Ik kan wel genieten van een gaaf sciencefiction-boek eens in de zoveel tijd. De boeken van Amy Kauffman en Jay Kristoff zijn zó goed.

 

Vampiers OF weerwolven

Pfff, geen van beide? Als ik moet kiezen, dan toch maar weerwolven. Ik ben allergisch voor muggen dus ik blijf ver uit de buurt van bloedzuigers.

 

Een boek met een love triangle OF een boek zonder romance

Doe mij dan maar zonder romance. Vroeger las ik heel vaak boeken met een love triangle maar uiteindelijk kon ik er gewoon niet meer tegen. Ik had altijd te veel medelijden met de beste vriend die dan met een gebroken hart achterbleef…

 

Een boekenlegger OF een ezelsoor

Boekenlegger! Alles kan bijna gebruikt worden als een boeklegger maar tegenwoordig heb ik ook een paar hele mooie verzameld die ik heel graag gebruik. Ik heb nog bijna nooit een ezelsoor in een boek gemaakt.

Boeken
Ruby Coene - De Grote Race
Ruby Coene

Een fantastisch verhaal vol spanning, humor en avontuur

Jordan Paramor - Sex Education - Eerste hulp bij het leven
Jordan Paramor

De no-nonsense seksvoorlichting waar je altijd al naar zocht

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws