Zoeken
Vraag maar raak Vrijdag - Luna
We beginnen vanaf nu met een nieuw item! Elke tweede vrijdag van de maand zal er een Vraag maar raak Vrijdag online komen waarin we onszelf voorstellen en enkele lezersvragen beantwoorden. Nu we de 5000 volgers op onze @moonyoungadult Instagram hebben gehaald en we sinds kort ook TikTok hebben, leek het ons weer eens tijd om te vertellen wie er allemaal achter het scherm zitten! We beginnen de Vraag maar raak Vrijdag met het voorstellen van onze uitgever: Luna!

Vraag maar raak Vrijdag - Luna

Gepubliceerd op 12 november, 2021 om 11:43, aangepast op 12 november, 2021 om 13:41

Luna

Luna Wong Lun Hing, 30 jaar, uitgever

 

Wat heb je gestudeerd en voor je tijd bij Moon gedaan?

Ik heb Taal & Communicatie gestudeerd aan de UvA, daarna ben ik stage gaan lopen op de communicatieafdeling – marketing en pr – van de kinderboekenuitgeverijen van WPG (toen nog Leopold, Ploegsma, Querido). Na een halfjaar stage kreeg ik daar een baan aangeboden en heb ik 3 jaar pr en marketing gedaan voor de drie verschillende uitgeverijen. Daarna ben ik de master Redacteur/editor gaan doen aan de UvA, waar ook een redactiestage bij hoorde. Ik heb toen een halfjaar stagegelopen bij Blossom Books. Meteen daarna ben ik als bureauredacteur bij Moon aan de slag gegaan.

 

Hoe lang werk je al bij Moon?

In februari 2022 werk ik vijf jaar bij Moon! Ik ben begonnen als bureauredacteur en ben langzaam (of snel?) opgeklommen tot uitgever.

 

Wat doe je graag naast je werk?

In mijn vrije tijd kijk ik graag series, luister ik podcasts, zing ik, speel ik bordspelletjes, ga ik graag uiteten met vrienden of ga ik naar de kroeg of een festival.

 

Welk boek heeft speciale herinneringen voor jou?

Dat zijn eigenlijk alle boeken van Tonke Dragt. Zij was de favoriete kinderboekenauteur van mijn vader en hij wilde graag dat ik haar boeken ook zou lezen. En dat deed ik! Wauw, wat een verhalen… Zo veel avontuur, humor, actie: heerlijk! Vooral De brief voor de koning en Verhalen van de tweelingbroers waren favoriet. Die boeken heb ik meerdere keren gelezen en steeds weer verslonden. Toen ik bij Leopold werkte (waar haar boeken worden uitgegeven), kreeg ik haar op een dag opeens aan de lijn. Ik was helemaal star struck.

 

Wat is je favoriete Moon-boek?

Dat kan ik natuurlijk onmogelijk zeggen, want ik hou van alle boeken die we uitgeven. Maar The Hate U Give heeft wel echt een speciaal plekje in mijn hart: het is zo’n belangrijk boek! En daarnaast is het ook nog eens heel fijn geschreven én zit er veel humor in.

 

Wat was het leukste project waar je aan hebt gewerkt bij Moon en waarom?

Ik vind het heel bijzonder dat ik met Carry Slee samen mag werken en haar boeken mag redigeren. Ik heb haar boeken vroeger echt verslonden en om nu aan die boeken mee te werken is echt wel te gek.

Verder hebben we dit jaar De Grote Race uitgegeven, waarin puzzels staan die je als lezer zelf op moet lossen om verder te komen in het verhaal. Voor mij als spelletjesliefhebber een feest om aan te werken. De Zussenmeren, het vervolg daarop, is net verschenen.

 

Wat voor soort boek zou je nog heel graag een keer willen uitgeven?

Oeh, lastig… Wat ik leuk zou vinden is om meer YA uit te geven van Nederlandse auteurs. Ik houd zelf enorm van YA en vind het heel leuk om aan die verhalen te werken, samen met de auteurs.

 

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Dat is een YA-boek dat zich afspeelt in de toekomst. Heel spannend en met fijne thema’s en personages. Ik heb er een bod op gedaan, dus wie weet binnenkort verkrijgbaar met het Moon-logo erop 😊!

 

 

Dilemma’s

Hardcover OF paperback

Paperback. Ik vind hardcovers natuurlijk ontzettend mooi, maar qua leesgemak kies ik 100% voor de paperback.

 

E-book OF luisterboek

E-book. Ik vind het heel moeilijk om me te concentreren op luisterboeken. Ik raak snel afgeleid en als ik luister dan is er soms opeens een hoofdstuk voorbij, zonder dat ik weet wat er is gebeurd. En een e-reader vind ik op vakantie echt heel fijn.

 

Fantasy OF contemporary

Onmogelijke keus. Nee. Kan niet kiezen. Sorry.

 

Horror OF sciencefiction

Genres die ik niet zo vaak lees, maar wel interessant vind. Ik denk dat ik kies voor scifi. Ik kan niet zo heel goed tegen eng…

 

Vampiers OF weerwolven

Vampiers! Ik was groot fan van de Twilight-boeken (al komen daar natuurlijk ook weerwolven in voor)…

 

Een boek met een love triangle OF een boek zonder romance

Love triangle. Dat is een van die tropes waar ik totaal geen problemen mee heb.

 

Een boekenlegger OF een ezelsoor

Ik ben zo iemand die alles wat voor handen is gebruikt als boekenlegger. Bonnetjes, post-its, een sok…

Auteurs
Auteur: Carry Slee

Carry Slee is de bekendste kinderboekenauteur van Nederland. Hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Tien keer won ze de prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Jonge Jury. Van haar boeken zijn meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht en een aantal van haar boeken werd succesvol verfilmd.

Boeken
Angie Thomas - The Hate U Give
Angie Thomas

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws