Zoeken
Moon Maandag - #9
Het is weer tijd voor een nieuwe Moon Maandag! Deze maand zijn we druk bezig geweest met de Kinderboekenweek, onze eerste boekpresentatie die weer gewoon in een echte boekhandel plaatsvond – met mensen?! – en veel afspraken met buitenlandse uitgeverijen vanwege de digitale Frankfurter Buchmesse! En we hadden afgelopen week iets te vieren: onze @moonyoungadult pagina heeft namelijk vorig weekend de 5000 volgers gehaald!

Moon Maandag - #9

Gepubliceerd op 25 oktober, 2021 om 17:30, aangepast op 25 oktober, 2021 om 17:33

Kinderboekenweek 2021

We hebben dit jaar weer heerlijk genoten van de Kinderboekenweek. De boekhandels stroomden weer vol en ons prachtige prentenboek Van snoepjesproever tot matrassentester van Marianne Busser en Ron Schröder, geïllustreerd door Mark Janssen, werd goed ontvangen! We stonden zelfs met twee van onze titels in de Bestseller 60: Van snoepjesproever tot matrassentester op nummer 7, en het nieuwste Juf Braaksel-boek, Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning, op nummer 21. Een heerlijk geslaagde Kinderboekenweek dus, die we goed hebben afgesloten…

 

Boekpresentatie Pas op voor de billenbijter!

De laatste dag van de Kinderboekenweek hebben we namelijk gruwelijk feestelijk afgesloten met de boekpresentatie van Pas op voor de billenbijter! van Lucas van de Meerendonk en Stefan Yamá Cab. Wij waren er helemaal klaar voor: eindelijk mochten we weer in een boekhandel de verschijning van een boek vieren! De boekpresentatie was in de kelder van de Utrechtse kinderboekhandel, de perfecte setting om te proosten op dit boek vol gruwelijk griezelige versjes met sfeervolle illustraties.

We besloten om er helemaal voor te gaan tijdens de boekpresentatie en trokken onze verkleedkleren weer uit de kast om verkleed als de monsters uit het boek te komen! Luna, onze uitgever, had zich verkleed als het kusjesbeest met een roze pak, monsterlijke ogen en lippenstiftkusjes op haar gezicht en zelfs op haar speech! Nina, onze redacteur, was verkleed als de mampier. Met haar rode ogen en haar lange cape sloop ze door de kelder van de boekhandel. En Renée (ik dus) was verkleed als het eet-mij-nietje. Helemaal in het groen, met groene tentakels en natuurlijk de mooie bolhoed met een roosje erop, probeerde ze zich in te houden om niet iedereen op te peuzelen!

Het was een gruwelijk gezellige boekpresentatie. Lucas las een paar verhaaltjes voor wat ervoor zorgde dat de kinderen in de zaal hun gegiechel niet in konden houden. En uiteraard kon iedereen op de foto met Lucas en Stefan en werden er veel boeken gesigneerd. Een zeer geslaagde boekpresentatie dus en wij kunnen niet wachten op de volgende. Want laten we eerlijk zijn, wij wachten al anderhalf jaar op een goede reden om ons weer te kunnen verkleden 😉.

 

Frankfurt 2021

Frankfurt 2021 ziet er net als Frankfurt 2020 erg digitaal uit. Eigenlijk zouden uitgeverijen van over de hele wereld naar Frankfurt komen rond deze tijd maar vanwege de coronamaatregelen is dat helaas nog steeds niet mogelijk. Veel gesprekken zijn dus nog online en slechts een enkele keer komt er een uitgever langs op kantoor. We kunnen natuurlijk niets verklappen over wat er besproken wordt tijdens die gesprekken maar wij hebben in ieder geval genoeg leesmateriaal voor de komende tijd… 😊 Wil jij een boek graag vertaald zien? Schroom niet, en stuur ons een berichtje via Instagram!

 

5000 volgers WINACTIE!

We waren zó blij toen we dit zagen! 5000 VOLGERS! Sommigen van jullie volgen ons al jaren, anderen zijn er net bijgekomen maar wij zijn blij met jullie allemaal 😊. Dit grote moment kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Dit gaan we vieren met al onze oude en nieuwe volgers en er is natuurlijk genoeg leuks te winnen!

We gaan maar liefst VIJF pakketjes met een boek en goodies weggeven!

Wat moet je doen?

- Volg @moonyoungadult

- Like deze post en deel het in je verhaal (vergeet ons niet te taggen)

- Tag 3 vrienden in de comments

- Maak een foto van je favoriete Moon-boek, post die op Instagram met een tekstje erbij waarom dit boek jouw favoriet is. Vergeet niet de hashtag #Moon5000volgers toe te voegen en ons te taggen in je post! (Voor de mensen die geen Instagram hebben: je mag je foto en je tekstje ook mailen naar: renee.scheeren@uitgeverijmoon.nl).

 

Wij kiezen dan uit alle posts vijf winnaars die een pakket winnen! Hun foto's worden gedeeld via de socials en de YA-nieuwsbrief, ook als ze via de mail verstuurd zijn!

Deze winactie loopt tot 23:59 op 14 november dus je hebt ruim de tijd om inspiratie op te doen voor een mooie post. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om al jullie enthousiaste voor onze Moon-boeken te zien, nieuwe en oude 😊.

Auteurs
Auteur: Lucas van de Meerendonk

Na het afronden van de opleiding Journalistiek ging Lucas van de Meerendonk aan de slag als verslaggever voor onder andere Zapp Weekjournaal. Sinds 2017 is hij een van de vaste verslaggevers en presentatoren van het NOS Jeugdjournaal: zijn droombaan. Pas op voor de billenbijter! Gruwelijk grappige gedichtjes over griezels is zijn debuut, waarin zijn liefde voor schrijven en griezelen samenkomt.

Boeken
Lucas van de Meerendonk, illustrated by Stefan Yamá Cab - Pas op voor de billenbijter!
Lucas van de Meerendonk, illustrated by Stefan Yamá Cab

Een voorleesboek vol gruwelijk grappige versjes met sfeervolle illustraties

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws