Zoeken
Moon Maandag - #8
WELKOM OP ONZE NIEUWE WEBSITE!   Het is alweer tijd voor mijn tweede Moon Maandag, wat gaat de tijd snel! We zijn met zoveel leuke projecten bezig op het moment en ik kan niet wachten om er een paar met jullie te delen. Gisteren waren we bij YALFU 2021 en wat hebben we het naar onze zin gehad! Verder zijn er de afgelopen maand een paar hele leuke boeken binnengekomen en zelfs een paar geweldige trailers online gezet! Wil je meer weten? Blijf dan lezen…

Moon Maandag - #8

Gepubliceerd op 27 september, 2021 om 12:09, aangepast op 6 oktober, 2021 om 14:02

YALFU 2021

Gisteren was YALFU 2021 en wat was het weer een geweldig evenement! Om te beginnen even lekker struinen over het YA-marktje waar je mooie must haves kon kopen als handgemaakte booksleeves, heerlijke geurkaarsen, prachtige kaarten en boekenleggers en natuurlijk stapels en stapels met de nieuwste boeken van de beste YA-schrijvers uit binnen- en buitenland! Schrijvers die host Samya Hafsaoui daarna tijdens het (afgeladen) zaalprogramma interviewde, zoals onze eigen Angie Thomas over The hate u give, De roos uit het beton en Blackout en Pamela Sharon over Wie is gisteren was. Ook het publiek kreeg de kans haar brandende vragen te stellen. En na afloop natuurlijk: al die mooie nieuwe boeken laten signeren! Kortom: als je dit jaar niet bent geweest, ga dan vooral volgend jaar wél 😊.

 

Nieuwe website

WE HEBBEN EEN PRACHTIGE NIEUWE WEBSITE! Als je dit artikel leest, betekent dat natuurlijk dat je al even een kijkje hebt genomen. Wat zijn we er blij mee! Dat de vorige website het ons moeilijk maakte… is een understatement, haha.

Wat is er nieuw op onze website? De grootste verandering is dat de kinderboeken en de YA-boeken nu hun eigen gedeelte hebben op de website. Op Instagram en Facebook hebben wij deze twee al langere tijd gescheiden en dat is dus vanaf nu ook zo op de website. De beginpagina laat je kiezen naar welk gedeelte van de website je wilt, maar voordat je doorklikt raden wij je aan de pagina een paar keer te verversen om de mooie verschillende kleurtjes te bewonderen!

 

Sex Education

We zien al veel posts voorbijkomen waarin jullie het nieuwe boek Sex Education - De roadtrip aan het lezen zijn. En wees eerlijk, wie is er niet toe aan dit nieuwe boek nadat ze de afgelopen weken het nieuwe seizoen gebinged hebben, hahaha… Wat was het weer een heerlijk seizoen: ‘Het seksueel ontluiken van de leerlingen van Moordale Secondary School biedt in seizoen 3 weer meer dan genoeg om van te genieten. (…) Geldproblemen, drugsverslaving, scheidingen, jeugdzorg – de schrijvers schuwen geen enkel ingewikkeld onderwerp, en daar komt de repressie van het nieuwe schoolhoofd nog eens bovenop. Maar de leerlingen blijven elkaar dapper steunen, en blijven – eerlijk en openhartig – met elkaar praten over wensen, angsten, verlangens, schaamte en taboes. En dat helpt.’ – Herien Wensink in De Volkskrant (23 september 2021)

Ondertussen zijn wij alweer bezig met de laatste checks van het tweede Sex Education boek dat op 14 oktober bij ons verschijnt: Eerste hulp bij het leven. Dit wordt een ongelofelijk gaaf boek, van binnen en van buiten! Misschien gaan we binnenkort wel een leuke sneak peek delen, dus houd onze socials in gaten…

 

Nocturna Read&Listen-along

De Read&Listen-along voor Nocturna van Maya Motayne is nog steeds bezig en het is nog niet te laat om mee te doen! We zijn inmiddels bij deel 6 aangekomen en dat betekent dat je nog twee weken hebt om mee te luisteren/lezen en een boek naar keuze te winnen! Check onze originele post op 20 augustus op onze Instagram @moonyoungadult voor alle informatie over hoe je mee kunt doen en boeken kunt winnen! Deel vooral tijdens het lezen/luisteren jullie ervaringen en tag ons, wij hebben er zin in!

 

Trailers

Als kers op de taart zijn er de afgelopen maand nog twee hele leuke trailers verschenen. In oktober gaan er namelijk weer ongelofelijk veel grappige, leuke en mooie kinderboeken bij ons verschijnen. Op 5 oktober verschijnt bij ons het eerste deel in een nieuwe, hilarische serie: Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe. Dit knotsgekke avontuur laat je huilen van het lachen. Ben je benieuwd? Kijk dan de boektrailer hier!

Het is oktober… dus eigenlijk alweer bijna december en dat betekent dat het tijd is om in de kerstsferen te komen… toch? Eens? Dan hebben we goed nieuws! In november komt de verfilming van Een jongen met de naam Kerstmis op Netflix, bekijk de supertoffe trailer hier. De filmeditie van dit eerste boek en ook het tweede en het derde deel, Het meisje dat Kerstmis redde en Vader Kerstmis en ik, verschijnen op 22 oktober. YES!

Auteurs
Auteur: Angie Thomas

Angela Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren trad ze regelmatig op als rapper. The Hate U Give was haar debuut en werd verfilmd door Fox 2000. In het voorjaar van 2019 verscheen ook Angies tweede boek, Niet te stoppen, bij Moon. De roos uit het beton is de prequel op THUG en verschijnt in 2021.

Auteur: Pamela Sharon

Pamela Sharon is verzot op schrijven, jurkjes en chai latte. Bij meerdere schrijfwedstrijden viel ze in de prijzen. Ze debuteert nu met het intrigerende en verrassende De geur van groen, waarmee ze tweede werd in de Moon YA Contest.

Boeken
Maya Motayne - Nocturna
Maya Motayne

Finn en Alfie raken verwikkeld in een stormachtig avontuur wanneer ze samen per ongeluk een duister kwaad ontketenen. Een kwaad zo groots, dat het de wereld kan vernietigen. Finn en Alfie moeten alles op alles zetten om hun fout terug te draaien. Leeftijd: 15+

Katy Birchall - Sex Education - De roadtrip
Katy Birchall

Dompel je onder in de wereld van Sex Education met een uniek nieuw verhaal

Jordan Paramor - Sex Education - Eerste hulp bij het leven
Jordan Paramor

De no-nonsense seksvoorlichting waar je altijd al naar zocht

Myles McLeod, illustrated by Greg McLeod - Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe
Myles McLeod, illustrated by Greg McLeod

Een hilarisch boek vol knotsgekke illustraties

Matt Haig, illustrated by Chris Mould - Een jongen met de naam Kerstmis
Matt Haig, illustrated by Chris Mould

Het echte en magische verhaal van de kindertijd van de kerstman

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws