Zoeken
Een jaar later: De Zwendelprins & De Geur van Groen
Een jaar geleden werden de winnaars van de Moon YA contest bekendgemaakt. Dit was de eerste schrijfwedstrijd die het online schrijfplatform Sweek organiseerde in samenwerking met een Nederlandse uitgeverij. Maar wat is er gebeurd met deze winnaars en de manuscripten? 

Een jaar later: De Zwendelprins & De Geur van Groen

Gepubliceerd op 25 april, 2019 om 00:00, aangepast op 26 april, 2019 om 00:00

Rima Orie won (voorheen bekend as Mira Noir) de eerste prijs met de Moon YA contest met haar manuscript De Zwendelprins. Hiermee won ze een contract voor haar boek bij Uitgeverij Moon. In de tussentijd is er hard gewerkt aan haar boek en nu is het dan eindelijk zover! Hij ligt in de winkel!

 

Vorige week vond de boekpresentatie van het eindresultaat plaats in boekhandel Scheltema en dit was een zeer groot succes! Na een kleine introductie werd Rima kort geïnterviewd door Nynke van Uitgeverij Moon, waarna Rima officieel het eerste exemplaar aan haar ouders overhandigde. Dit was een blij en emotioneel moment.

 

Ook hadden we een quiz georganiseerd voor de aanwezige, met als prijs: een gesigneerd kopie van het boek! Het was een hele speciale bijeenkomst met gezelligheid en heerlijke hapjes uit het boek, gemaakt door Rima en haar familie. Binnenkort zullen we ook recepten delen voor deze heerlijke Zwendel-gerechten.

 

Pamela Sharon nam vorig jaar de tweede prijs in ontvangst met haar boek De Geur van Groen. Zij won een uitgebreid leesrapport en een gesprek met de uitgever en redacteur van Moon. Na dit overleg heeft ook zij een contract aangeboden gekregen. Haar boek is vorige week naar de drukker gegaan en zal volgende maand in de winkels verschijnen. Pamela was ook aanwezig op de boekpresentatie van Rima Orie (net zoals 35 andere enthousiaste mensen) en won zelfs een exemplaar van het boek met de Zwendel-quiz!

 

Maar waar gaat De Geur van Groen over?

Raaf is een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners, is dat ze blind is.

 

Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

 

Mis deze leuke debuutromans niet! Ze zijn zeker de moeite waard.

Auteurs
Auteur: Rima Orie

Haar vrienden beschrijven haar als 'mom friend', 'pure chaos' en 'wéér-een-nacht-doorgehaald-om-haar-deadlines-te-halen-Riem', maar eigenlijk is Rima Orie (1994) gewoon een auteur die ervan houdt om haar lezers mee te nemen op fantastische avonturen naar magische werelden. Maar vergis je niet: Rima vermengt fantasie altijd met de realiteit. Onderwerpen als racisme, klassenverschillen, onderdrukking en kolonialisme hebben altijd een plek in haar verhalen.Overdag werkt Rima als jurist bij de gemeente, want, hé: alle superhelden hebben een normale baan om te verhullen waar ze echt mee bezig zijn, toch?Rima's debuut, De Zwendelprins, werd o.a. genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, het Beste...

Auteur: Pamela Sharon

Pamela Sharon is verzot op schrijven, jurkjes en chai latte. Bij meerdere schrijfwedstrijden viel ze in de prijzen. Ze debuteerde met het intrigerende en verrassende De geur van groen, waarmee ze tweede werd in de Moon YA Contest. Het werd genomineerd voor zowel de Jonge Jury als het Beste Boek voor Jongeren en verschijnt binnenkort in Duitsland in vertaling. Haar tweede YA-boek, Wie ik gisteren was, verscheen in 2021.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws